Насловна О нама Download Везе Контакт
Поводом најава нове геј параде

Ни насиље нити пасивност

29.08.2011.

Крајем августа 2011. поново се породичан, обичан свет, мирни грађани Србије узнемиравају медијским провокацијама о новој геј паради. При томе су организатори геј параде све безобразнији и склонији тиранији над неистомишљеницима. Према нашим сазнањима, геј параду не организују лезбејке и хомосексуалци, који сматрају да су им права угрожена (што је прва претпоставка), већ профитери, демагози, који раде за велики новац, уз политичку подршку неких земаља ЕУ.

Покрет 1389 ће у случају да се покуша поново организовање параде срама (такозване "Параде поноса") поступити као и претходне године. Наши чланови ће како и доликује недељи прво присуствовати Литургији у Православним храмовима, а затим се придружити литијама верујућег народа градским улицама, против одржавања параде срама (у складу са званичним ставом Цркве - линк), али и против насиља, као непримереног начина испољавања (оправданог) незадовољства. Претходне године је литија (линк) била глас разума, који је доносио, бар привремено мир, где год би се поворка са иконама и побожним песмама нашла.

Дужност је сваког верујућег човека, сваког домаћина и држављана Србије да брани основне породичне, духовне, културолошке, цивилизацијске и народне вредности државе Србије и српског народа, али то морамо чинити како доликује Хришћанском народу у духу Православља, да се не угрожавају људски животи и да се не чини штета на престоном граду.

Сматрамо да преко 95% грађана Србије не подржава геј параду и да је због тога не треба ни одобрити, као што се не одобрава ни у Русији и многим другим државама. До сада су организатори геј параде показали неспособност у организацији високоризичног скупа и много полицајаца и младих противника параде је било повређено, да би се задовољила сујета искомплексиране шачице.

Позивамо власти Србије да не одобре геј параду 2011. и тиме покаже да поштује вољу својих грађана, више него налоге запада. Ми ћемо се потрудити да грађани до наредних избора не забораве ко је све подржавао организовање геј параде и да се сете тога на дан када на гласачком месту заокружују кандидате, који ће управљати државом наредне 4 године.

Не геј паради - погледајте

не геј паради!