Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Ново суђење покрету 1389

29.12.2010.

Не престаје траги-комична репресија евро-унијатског "жутог" режима против родољубиве Православне антифашистичке омладине окупљене око Народног покрета 1389 (линк). Након хапшења чланова, противуставног и антиправног покушаја да се забрани удружење без иједног доказа (!!), бројних забрана јавног окупљања, насилног прекидања мирног најдужег (колико је познато) протеста на свету од 418 дана, итд - непрестано стижу позиви за суђења и судске казне које треба платити. Уместо позива на јавне расправе и дијалог, гостовања на медијима - 1389 добија плаве коверте и позиве на саслушања. То је та "европска демократија и култура".

Највећи број ових Кафкиних процеса се води у атмосфери где се запослени у правосуђу ишчуђавају полицијским оптужбама, а дактилографкиње понекад и прасну у смех. Режим не може никако да опрости српској непоткупљивој омладини 120 узастопних протестних шетњи против уласка Србије у ЕУ и НАТО, као и против хашког фашизма (линк). Ове шетње и наредних скоро 300 дана окупљања на Тргу републике су дубоко пореметиле колонијални, марионетски систем Србије, а режим се свети пишући организаторима казне за саобраћајне прекршаје! То показује немоћ и острашћеност власти према сопстеној слободољубивој омладини, која не дозвољава да се Косово и Метохија "продају" зарад чланства у лепој њиховој ЕУ. Јавни скупови покрета 1389 су били пријављени Полицији, која их је одобрила.

Надамо се да ће се српско правосуђе по узору на Уставни суд, који је одбацио бесмислене оптужбе, вратити својој струци и етици и прекинути да води политичке процесе против невладине организације 1389 и да ће престати са писањем идеолошких казни. Активности 1389 наилазе на све већу пажњу и подршку у међународној заједници. Правда на крају побеђује силу! Борићемо се и даље за своје основне слободе окупљања и говора, које су нам тренутно ускраћене, због политичке неподобности.

Коме смета "1389"? Учесници протеста испред Британске амбасаде:

Ево протеста због кога се прогањају чланови 1389 (на слици 416. дан):

Позив председнику управног одбора "1389" за суђење 18. јануара 2011. године:

Позив за суђење 18.01.2011.