Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Обама-Медведев = Рибентроп-Молотов

18.11.2010.

Барак Обама је позвао Сенат САД да хитно ратификује СТАРТ споразум са Русијом о смањењу нуклеарног оружја. На први поглед, овај потез Обаме делује веома мирољубиво и пријатељски, али само на први поглед. Има ту неколико нелогичности које треба разјаснити; ево само неких.

Барак Обама је кандидован за Нобелову награду за мир након само неколико дана проведених на месту председника САД, када још практично ништа није ни урадио, а касније је добио ову награду. Зашто? Очигледно је то изведено да би Обамина иницијатива о нуклеарном разоружавању деловала уверљивије.

Барак Обама није човек који је донео велике промене у спољној ратоборној политици Америке. То је био само (добар) политички (предизборни) маркетинг. Рат у Ираку и даље траје, а интезитет сукоба у Авганистану се повећава, администрација Обаме сарађује са терористичком организацијом УЧК на Косову и Метохији, спроводи се агресивно план о проширењу НАТО-а на Балкан, итд.

Недавно је коначно разоткивено да су нацистичке дипломате ипак одговорне за злочине и геноцид Хитлеровог режима, иако су многи покушавали да их ослободе одговорности. Доказало се да су они знали за геноцидне планове, итд. То значи да је фон Рибентроп када је потписивао 1939. године мировни споразум са Молотовим, министром спољних послова СССР, знао да се ради само о превари, која треба да омогући Немачкој да боље и пажљивије припреми напад на Совјете. Можемо се запитати да ли Обамин Барбароса, пардон, Старт споразум има за циљ смањење тензија и стабилизацију међународних односа или је прави циљ нуклеарно разоружавање Русије, као припрема за агресију на ову земљу?

Барак Обама није директор америчке политике, већ њена симпатична маскота, која треба да наведе руску дипломатију на танак лед. То потврђује и брутална америчка политика према Русији блиској Србији, ракетни штит у источној Европи, политичко минирање "Јужног тока", итд. Није мудро слушати речи, већ посматрати дела, а она говоре да амерички стратези (и даље) желе руска природна богатства (Бајкал, Сибир, итд), као и да главног конкурента уклоне из игре. Заиста је детињасто наиван онај који верује да ће атлантисти у томе играти поштено.

http://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=8&idnovost=4146

1939. споразум Рибентроп - Молотов; 2010. године споразум Обама - Медведев

Споразум Рибентроп - Молотов  Споразум Обама-Медведев