Насловна О нама Download Везе Контакт

Обележавање 17. марта испред Тужилаштва за ратне злочине

13.03.2015.

Најава:

Покрет 1389 позива све грађане да се придруже обележавању 11 година од страдања Срба на Косову и Метохији у организацији удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији.

http://kosmetskezrtve.org.rs/rs/

Скуп ће се одржати у уторак 17. марта 2015. године симболично у 12 сати и 44 минута у Устаничкој улици испред Тужилаштва за ратне злочине, чиме се подсећа домаћа и светска јавност на резолуцију СБ УН 1244 која се на терену слабо поштује, а која гарантује да су Косово и Метохија саставни део тадашње Југославије, тојест данас Србије. Америка и НАТО пакт су приморали Србију да одмах испуни све одредбе ове резолуције, док они нису испоштовали договор, већ су напротив 2008, албански сепаратисти прогласили независност чиме је прекршено грубо међународно право и одлука УН. Тиме је створена правна несигурност у овом делу континента која иде на руку организованом криминалу, тероризму и оружаном сепаратизму а ове негативне појаве се данас као бумеранг враћају кроз кризна жаришта у разним деловима света.

Политички преседани су веома опасни и често доводе до последица које онај ко их је дрско и безобзирно чинио није ни слутио. Сама гола примитивна сила није довољна за срећну владавину и просперитет.

17. марта 2004. године КФОР, тојест практично НАТО није ефикасно заштитио Србе, њихове домове и светиње на КиМ. Пострадали су невини људи на срамоту западне цивилизације која је преузела и формално одговорност за ситуацију у јужној покрајини. Не смемо дозволити да зло и бесловесна сила поразе правду.

Света земља Косово и Метохија - погледајте

Злочини над Србима - детаљније