Насловна О нама Download Везе Контакт

Стоп рушилачким реформама Војске Србије!

          Народни покрет „1389“ се потпуно и недвосмислено супротставља „реформама“, то јест, уништењу Војске Србије под руководством Бориса Тадића и Драгана Шутановца.

        Министар одбране Шутановац се отворено залаже за улазак Србије у НАТО пакт! Такво његово анти-државно и анти-народно деловање није кажњено, јер „европејски“ властодршци прикривено деле иста убеђења, која само формално одбацују. Практично, „атлантске интеграције“, односно НАТО-изација Војске се већ спроводи, уводе се масовно НАТО стандарди у проверама физичких способности, итд, официрима се забрањује да држе Православне иконе, итд. Канцеларија НАТО пакта је упркос бројним протестима још увек у згради Министарства одбране.

          Двојац Тадић-Шутановац је директно одговоран за масовно и систематско уништавање оружја и оруђа. По нашим сазнањима око 70 тенкова српске војске је претопљено у челичани у Смедереву (амерички „У.С. Стил“ је купио Сартид). Број војника је од 2000. године смањен за око три четвртине, а време одслужења војног рока је преполовљено.

          Буџет Министарства одбране се константно смањује, а средства се ненаменски троше, на путничке аутомобиле Шкода Октавија уместо на подизање борбене готовости. Министар одбране, Шутановац, се понаша као председник ловачког савеза.

          Херојска Војска Србије од које су стрепеле највеће европске силе и које је вековима кроз крваве битке (често и са вишеструко надмоћнијим противником) градила висок углед, данас се понижава стратешком сарадњом са Националном гардом Охаја, другоразредном формацијом земље агресора и окупатора!

          Врхунац систематске деструкције назване „реформа“ је план о укидању одслужења војног рока под видом „професионализације“. „Професионална“ војска је скупља од регрутске, а Србија у тренутку озбиљних безбедносних изазова (Косово  и Метохија, Република Српска, пољуљан интегритет територије) остаје слабо заштићена. Војни рок је неопходност државне одбране, чиниоц народне и државне традиције и културе, дом васпитања све проблематичније омладине и још много тога другог, чиме суштински завређује да га сачувамо.

04.03.2010.

Војска Србије, регрути  Војска Србије