Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Одслужење војног рока у Русији

Евро-унијатска марионетска Влада Србије и про-НАТО министар одбране Драган Шутановац донели су (без јавне расправе и подршке народа) одлуку о укидању важне установе - одслужења војног рока. Овим је жути режим задао тежак ударац српком народу, његовој безбедности, традицији, моралу, итд. Штета је несагледива и о томе заиста треба израдити читаве мулти-дисциплинарне студије. Негативне последице по омладину су већ видљиве (а биће још приметније временом), данашња омладина је углавном незапослена, чак 70 % младих се коцка сваки дан, много младих конзумира алкохол сваки дан, присутна је криза породице, расту друштвене разлике у стандарду, висока је незапосленост, употреба наркотика и лекова за смирење, агресивност, физичка неактивност, отуђеност, фрагментација на друштвене подгрупе (субкултуре), отуђеност, депресија, итд.

Овакво стање је додатно драстично погоршано укидањем војног рока (названим "професионализација"). Одслужење војног рока већ деценијама помаже младим људима да стекну добре навике, да се дисциплинују и пронађу себе. Сада је овај важан друштвени регулаторни механизам уништен!

Ми предлажемо с обзиром на наведено и богато историјско искуство заједничког ратовања и војне сарадње, те с обзиром на сличност култура и менталитета, идентичност вере и порекла (и много тога другог) да се младим грађанима Србије након завршене средње школе омогући одслужење војног рока у Русији. На овај начин би се потпуно надокнадила штета настала укидањем војног рока у Србији, подигла би се безбедност Србије и Русије на виши ниво, млади би се упознали са новим друштвеним, државним и безбедносним системом, научили би светски језик, продубили би се пријатељски односи Србије и Русије, решили би се многи проблеми српске омладине, обогатиле би се српске оружане снаге новим тактикама и техникама, итд.

Желимо да отпочне јавна расправа о овом питању, а са иницијативом, након додатних консултација и дорада, биће упознати и државни органи Републике Србије и Руске Федрације.

19.10.2010.

на слици: српска и руска омладина заједно у кампу "Селигер 2010" у Русији у организацији Владе Русије