Насловна О нама Download Везе Контакт

Ослободите челнике Образа!

Народни покрет 1389 захтева ослобађање из затвора челника Отачественог покрета Образ: Младена Обрадовића и Крсте Миловановића!

Подсећамо да је оснивач и председник Образа, Небојша Крстић, настрадао одмах после петооктобарског преврата, под околностима, које многе наводе на закључак, да је реч о убиству (извршиоци нису откривени). Образ је означен од стране режима као политички неподобна организација, којој су националне вредности далеко испред западних. Ову организацију чине претежно веома млади људи.

Младен Обрадовић је ухапшен 10. октобра око 8 ујутру, дакле 2 сата пре првих сукоба омладине са Полицијом, стога он не може бити одговоран за било какво насиље. Једино за шта се терети је лист папира, који је код њега пронађен, а на коме је списак од око 60 имена. Желимо да подсетимо, да се Младен недавно венчао и да је том приликом на свадбу био позван велики број званица. Младен се недавно вратио са меденог месеца, а списак пронађен код њега вероватно представља списак пријатеља и рођака који су били позвани на свадбу (а међу њима сигурно да има и чланова Образа). Предлажемо Ивици Дачићу, Шерлоку Холмсу, Херкулу Поароу и осталим "генијалним" истраживачима криминала да прочитају драму Бранислава Нушића "Сумњиво лице" и у њему "Песму против затвора", која одговара списку који је нађен код Младена.

Крсто Миловановић је ухапшен под оптужбом за "насилничко понашање" а као доказ Полиција је открила и ставила на увид јавности налепнице: "Чекамо вас" и "Забрањено парадирање". Полиција је у овој идиотској акцији, утврдила оно што већ зна свако дете у Србији. Није нам објашњено на који начин налепнице могу бити, за сада, једини доказни материјал, којим се доказује насилничко понашање! Да ли су можда чланови Образа примењивали кинеску технику мучења папиром, тојест прављења резова на кожи ивицом хартије? Да ли су геј особе у страху од налепница ударале главом по њима? Можда су стотине налепница слепљене једна преко друге коришћене као импровизоване палице за ударање по полицијским штитовима, кацигама и панцирима? Очекујемо објашњење.

Желимо да укажемо на то да иза ових срамних акција хапшења челника Образа, по свој прилици, стоји Тужилаштво, које је политички, диктаторски инструмент за обрачун са политичким неистомишљеницима. Подсећамо да је (смењени) републички јавни лажов Слободан Радовановић тражио од Уставног суда забрану Покрета 1389, уз бацање дрвља и камења на 1389, да би касније председник Уставног суда, др Боса Ненадић признала да Радовановић није за годину дана приложио ниједан доказ својим небулозним тврдњама!

Желимо да подсетимо све полицијске, правосудне и друге државне органе да се ближи крај рушилачкој, мрачној диктатури Бориса Тадића и да ће у ново-успостављеном слободном поретку сви одговарати за недела која врше у време ове анти-народне диктатуре.

15.10.2010.

Небојша Крстић (1964-2001)

Небојша Крстић