Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Преносимо писмо, пријатељске организације, Народног покрета "Отаџбина" из Косовске Митровице, упућено министру Богдановићу поводом укидања Косовског додатка:

 

Влада Републике Србије,
Министарство за Косово и Метохију,
Министру Горану Богдановићу

ПРОТЕСТНО ПИСМО

         Након најновије одлуке Уставног суда Републике Србије, да се грађанима лојалним држави Србији на Косову и Метохији, укине косовски додатак, као ,,неуставни акт,, позитивне дискриминације, изражавамо најоштрији протест.

Наш покрет Вам се неколико пута обраћао и подносио низ захтева међу којима и писани захтев од 08.11.2008. поводом Ваше одлуке о укидању половине косовског додатка за грађане јужне српске покрајине, који примају плату из буџета Републике Србије. Тада смо Вам навели све разлоге због којих не треба укидати ту врсту стимулације лојалним грађанима у овом делу Србије.

Ваше реакције, како немате никакве везе са одлуком Уставног суда, али да се та одлука мора поштовати, су неистините и неискрене. Са којим правом сте укинули први део поменутог додатка, а укидање другог дела стимулације пребацили на Уставни суд?! Да ли је то због евро-атлантских интеграција? Схватате ли које су последице Вашег деловања? После овакве одлуке још брже ће се формирати ,,косовско друштво,,. Усмерили сте Србе ка платном списку Хашима Тачија. Један део високошколских кадрова сада ће напустити КиМ. Ранијим вашим потезима сте започели формирање ,,Републике Косова,, позивајући Србе да учествују на шиптарским изборима, у њиховим органима и постепеном повлачењу пред  шиптарским квазинституцијама. Што сте позвали непријатељску мисију ЕУЛЕКС? Ослабили сте србску позицију у потпуности, тражећи непотребно мишљење МСП. Садашњом лошом декларацијом у Генералној скупштини УН, спремате нам коначан пораз. Логично се поставља питање: да ли је у складу са Уставом Републике Србије да је садашњи министар за КиМ у Влади Србије био министар у тзв. Влади Косова?! Као и многа друга питања попут: како ,,косовска агенција за имовину,, располаже српском имовином на КиМ и има своје канцеларије у Косовској Митровици и централној Србији, како неколико десетина хиљада радника државе Србије су уједно и на платном списку Хашима Тачија, зашто се српска документа више не издају на Косову, зашто не функционишу српски судови, како је могуће да дозвољавате рад шиптарским судовима, зашто је потписан споразум о сарадњи са ЕУЛЕКС-ом, зашто сви медији у Србији признају шиптарске органе и њихове одлуке...?

Такође, нова варка о равноправној помоћи преосталим Србима на окупираној територији у виду једнократне хуманитарне помоћи, не може Вам проћи. Нису Срби стока, а ни социјални случајеви, а још мање монета за поткусуривање.Укидате нам додатак на плату коју поштено зарађујемо у врло тешким условима, а хоћете нам замазати очи милостињом.

Имате аргументе, основ и комплетну документацију о онима који, поред редовне српске плате, примају и тзв.,,евре,,или имају више запослења у српским органима. Њих, драги господине, казните , па макар се наљутила Европска Унија.

Погрешна политика попуштања терористима довешће нас до нових несрећа, погрома и крвопролића. Крв доктора Меска се још није осушила на асфалту Бошњачке Махале у Косовској Митровици. Какав је следећи потез? Уштеда за буџет укидањем комплетних прихода Србима и осталима у овом делу наше државе?
Можда би било најбоље да Ви и комплетно руководство Републике Србије поднесте неопозиве оставке и тако вечно усрећите српски народ.

У Косовској Митровици                                                     Н. П. "ОТАЏБИНА",
16.08.2010.год.                                                                 Горан Марковић