Насловна О нама Download Везе Контакт

Писмо предато Чешкој амбасади 17.02.2009:

Током протеста који је 17.фебруара одржан на Тргу Републике, у протестној шетњи до амбасаде Републике Чешке, уручено је протестно писмо, које Вам преносимо у целини.

АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ ЧЕШКЕ  - ПРЕДСЕДАВАЈУЋЕМ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ 

На данашњи дан 17. фебруар пре годину дана (2008) албански сепаратисти су нелегално прогласили независност на територији Републике Србије – на Косову и Метохији. Како је већина земаља ЕУ укључујући и Републику Чешку признало тај срамни, нецивилизацијски чин упућујемо вам протестно писмо у име слободног српског народа и организатора протеста 2008-2009 у Београду. Тим актом је легализована агресија НАТО-пакта на Србију и укинут суверенитет Републике Србије на делу територије коју сматрамо виталном за опстанак и будућност Србије.

Подсећамо вас да су српски и чешки народ одувек два пријатељска народа и да се подршком насилном отцепљењу наше националне територије угрожавају и односи између наших народа. Надамо се да ће у Чешкој разумети какве последице могу наступити у будућности по европску стабилност и судбину многих других земаља које имају безбедносне проблеме сличне нашим. У нади да ћемо и даље моћи да изграђујемо пријатељске односе упућујемо ово писмо као опомену и траг овог историјског тренутка свима у Европи.

организатори протеста 2008-2009