Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Подршка комисији против екстремизма

30.07.2011.

Покрет 1389 подржава иницијативу и одлуку председника Руске Федерације Дмитрија Медведева о формирању Међуресорске комисије за борбу против екстремизма, на највишем државном нивоу. Комисију ће чинити министар унутрашњих послова, директор ФСБ (Федералне службе безбедности), министар права, министар одбране и председници других државних агенција и одељења. Комисија ће се састајати најмање једном у три месеца.

Ово ново тело ће координиати рад државних органа и помагати им у ефикасној борби против сложеног савременог проблема екстремизма. Пратиће се и бележити сва испољавања екстремизма у Русији и развијаће се стратегије и мере за супротстављање овом проблему.

Покрет 1389 сматра да је државно руководство Русије на време уочило озбиљан и растући савремени друштвени проблем екстремизма, који се јавља у разним видовима. Узроци су пак дубоки и леже у отуђености од традиције, кризи брака и породице, јављању неуспешних модерних алтернатива породици, економској кризи, отуђености грађана од државе због корупције, релативизацији етике и морала, материјализму, безрелигијском живљењу, јачању субкултура, итд. Ипак, мора се истаћи, да екстремизам има често и своју (више или мање) развијену идеологију, културолошке и музичке ослонце, медије ка којима гравитира, култове личности, итд, а све ово није увек спонтано, већ се често развија политичко-безбедносним инжењерингом. Главни центри овог инжењеринга су: Лондон, Њу Јорк, Вашингтон, Брисел, Берлин и Рим, односно чворишта твдре и меке моћи у овим евро-атлантским метрополама. Вируси екстремизма се преносе путем интернета, музике, филмова, (модних и других) трендова, издаваштва, локалног организовања, концерата, новина, итд, али и уз помоћ "хуманистичких" и "демократских" фондова и амбасада западних држава, које полуотворено финансирају организације, уметнике, новинаре, политичаре, итд, који заговарају и спроводе екстремизам, чиме се дестабилизују конкуренти евро-атлантизма.

Пошто Србија има у последње време пуно проблема са екстремизмом (анархисти, неонацисти, организовани криминал, вехабије, прозападни медији, острашћени службеници тужилаштва, сепаратисти, итд) препоручујемо Влади Србије да успостави благовремено институционалну сарадњу са новоформираном Међуресорском комисијом за борбу против екстремизма Руске Федерације, како бисмо сличне заједничке проблеме, решавали са провереним и доказаним пријатељима.

http://russian.news.cn/cis/2011-07/29/c_131018254.htm#

 

Државно-народни савез: Србија-Русија - погледајте