Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Благослов из Краснодара

20.01.2011.

Отац Владимир Боднарчук, старешина Свето-Троицког храма из Гулкевича је подржао кампању "Не Европској унији, за државни савез Србије и Русије". Отац Боднарчук је био свештеник при Саборном Преображенском сабору у Житомиру од 1987. до '88; старешина Преображенског храма у Новоград-Волинском од 1988. до '91; свештеник при Предтеченском сабору у Керчу од 1991. до '92; старешина Свето-Николајевског храма у Белогорску од 1992. до 2000; старешина Свето-Троицког храма у Гулкевичу од 2000. године.

Град Гулкевичи се налази у Краснодарском рејону Руске Федерације у коме живи око 5 милиона становника: Краснодарски крај излази на Азовско и Црно море. 1552. године се ова област присајединила царству Ивана IV Васиљевича Грозног. 1778. област је додатно утврдио Суворов.

Захваљујемо се оцу Владимиру Боднарчуку за подршку кампањи за државни савез Србије и Русије. Драго нам је што подршка долазу од свештеника, старешине новог храма Руске православне цркве која се убрзано опоравља од комунистичког погрома и рушења. Такође нам је драго што подршка долази из разних крајева Русије што показује да идеја државног савезништва Србије и Русије живи дубоко и искрено у целини српског и руског народа. Радује нас што подршка долази и из кругова блиских Кремљу и Руској православној цркви - коцкице се полако слажу и братство два народа се полако институционализује.

грб града Гулкевича

Не Европској унији - за државни савез Србије и Русије - погледајте