Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Подршка патријарху Иринеју и митрополиту Амфилохију

29.10.2017.

Свако иоле поштен и богословски (полу)писмен би морао одати признање патријарху Иринеју и митрополиту Амфилохију за принципијелну доследност изворном Хришћанском Православном учењу, за одличну разборитост у разумевању и примени канона и храброст да се све то јавно изнесе у медијском амбијенту који овакве иступе дочекује "на (медијски) нож". 

Све то сигурно изазива и не мало поштовање код достојанствених противника. Новине, пак, специјализоване за медијске блиц кригове, а по свом опредељењу таблоидне, утемељене у германској политичкој култури и власничкој структури, средство и оружје пропаганде, су целу ствар око абортуса изобличиле и представиле према својим погледима. 

Честитамо патријарху Иринеју и митрополиту Амфилохију на храбром и мудром ставу који показује да је Православна Црква брижна мајка која брине о души, телу, здрављу и спасењу сваког човека од зачећа, још у време пренаталног развоја 9 месеци до рођења, јер Црква као мајка зна да живот почиње зачећем, а не рођењем, као што свака мајка воли и осећа своје дете још и док се није родило.

Иницијатива за забрану абортуса
http://abortus.rs

 

Међународна иницијатива за забрану абортуса - детаљније