Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Подршка Ратку Младићу против НАТО суда у Хагу

24.11.2017.

Покрет 1389 даје потпуну и неподељену подршку генералу господину Ратку Младићу, команданту Војске Републике Српске, хероју одбране народа од вишеструких агресија: босанских муслимана, арапских муџахедина, Хрвата, НАТО пакта, итд. Ратко Младић је показао на терену изванредне војничке оперативне, тактичке и стратешке способности током ратовања.

Суд у Хагу је политичко-правни орган НАТО пакта и наставак агресије неоружаним средствима. Хаг свој презир и мржњу према Србима не може да сакрије, као ни своје лицемерје, јер се суди једном малом народу зато што се бранио од оружане неофашистичке агресије НАТО пакта. (Не-)суд у Хагу не сме да суди командантима и припадницима НАТО пакта за велике злочине на територији бивше СФРЈ.

Покрет 1389 остаје посвећен свестраном и снажном залагању за мир и помирење у региону. Ми морамо увек да се трудимо свим силама да са суседним државама и народима живимо у миру и привредној сарадњи колико је то могуће, али морамо и бранити припаднике свог народа уколико су нападнути, а своје државно и војно руководство морамо штитити и - ако је неопходно - процесуирати појединце пред домаћим судовима.

Хапшење и изручење страним државама и (не-)суду у Хагу (Хаду) држављана Србије и државно-војног руководства Србије сматрамо тешким кривичним делом и чином велеиздаје који не застарева. Држава која дозвољава да њене најбоље, најхрабрије и најспособније појединце и вође изручују ратним непријатељима пробисвети и протуве без морала и части - нема будућност.

 

Република Српска