Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Предабортивне консултације – програм „Спаси живот“

25.08.2016.

 „Недеља тишине“

Програм предабортивних консултација „Спаси живот“ доноси одличне резултате у Русији, а преко је потребан и у Србији и у другим земљама. Ради се о разговорима које жене пре извршења абортуса врше у породилиштима (клиникама) са обученим психолозима (односно лекарима или социјалним радницима). Одлука о абортусу се често доноси у афекту или тешкој животној ситуацији када су процеси мишљења, процењивања ситуације и одлучивања помућени и искривљени па се због тога и доноси несрећна и погрешна одлука о убиству свог детета. Разговор са психологом може много помоћи женама које имају материјалне, породичне, здравствене или друге проблеме. Кроз разговор психолог упознаје жену (девојку) која је решила да насилно прекине трудноћу и њене разлоге за такву одлуку. Психолог помаже да се трезвено, разумно и правилно анализира животна ситуација, правилно процене околности и разоткрију прави разлози за абортус. Макар и мала психолошка подршка и помоћ могу бити пресудни да се трудноћа задржи, а нерођеном детету спаси живот.

Чланови савеза За живот Србија су прошли убрзану обуку за рад по овом програму и организацију овакве службе у Србији која је изузетно потребна. Када су руски психолози чули како се лако изводе абортуси у Србији и да нема никаквих пред-абортивних консултација са психологом нити „недеље тишине“, а то је време од 2 до 7 дана које жена мора да проведе преиспитујући исправност своје одлуке – просто су били запањени и шокирани. Захвални смо госпођи Јелени Шабаловој из Тјумена и петочланој искусној екипи психолога из Нижњег Новгорода на обуци, саветима и искреној љубави према Србима коју показују.

Главни успех овог програма су деца која су се родила након што су се њихове маме предомислиле после консултација – тада се мајке фотографишу са својом новорођеном децом и то је диван призор и велика победа живота против смрти.

Данас је у Србији тешко извршити одређене лекарске прегледе и операције, већ се чека годинама на ред, али је убити дете абортусом брзо и лако; такође, треба ли и рећи да се велики број операција абортуса врши у приватним клиникама незаконито без евиденције – то треба да се промени ако желимо да опстанемо биолошки (демографски) дуже на овим просторима.

Тюменская региональная общественная организация «Центр защиты материнства «Покров»: http://покров72.рф

http://elenashabalina.ru

https://vk.com/lifesos

 

Слике деце (са мајкама) која су рођена након предабортивних консултација у програму Спаси живот:

 

 

Међународна иницијатива за забрану абортуса - детаљније