Насловна О нама Download Везе Контакт

Лондон - престоница лицемерја

Изливи презира енглеских званичника

Британски премијер тражи казну за Србију!?

17.10.2012.

Истог дана: у уторак 16.10.2012. године дошло је до два немила догађаја на Балкану. 1.) Пред фудбалску утакмицу Србија - Македонија у Скопљу теже је повређено троје младих Срба, навијача репрезентације од којих је један избоден ножем са леђа - сво троје су смештени у скопску болницу. Напад ножем је највероватније извео нападач албанске националности. 2.) Током утакмице омладинских фудбалских селекција Србије и Енглеске у Крушевцу дошло је до физичког обрачуна (туче) играча једне и друге селекције.

Оба инцидента су за жаљење. Догодили су се истог дана. Инциденти у Македонији у времену од 13:30 до 14:00 сати, а у Крушевцу око 19:45 када је вест о нападу на српске навијаче у Скопљу већ увелико стигла до публике и играча у Крушевцу и потресла их. Несумњиво је да је инцидент у Скопљу када су Срби били жртве и када је теже повређено троје младића, од којих је један избоден ножем, много тежи од гурања, кошкања и међусобног ударања играча Србије и Енглеске до 21 године на терену у Крушевцу.

Зашто онда државно и фудбалско руководство Енглеске спомиње само други, знатно лакши инцидент и тражи оштре казне за Србију?! Да ли је то српска крв проливена у Скопљу јефтинија од воде с којом се заливају лондонски травњаци? Да ли се напад на Србе не рачуна у злочине? Да ли Срби имају основна људска права? Да ли у реакцији острвских званичника има имало самокритике и објективности?

На жалост очигледно је да презир и нетрпељивост (који се граниче са шовинизмом) према Србима, енглески званичници тешко могу да сакрију. Енглеско лицемерје као да нема границе. Ако Лондон понесе титулу престонице лицемерја - нека за то захвале премијеру Дејвиду Камерону и министру спорта Хју Робинсону.

 

http://b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2012&mm=10&dd=16&nav_id=652375

Вест на порталу РТС-а - линк

http://alo.rs/vesti/aktuelno/navijac-reprezentacije-srbije-izboden-nozem-u-skoplju/1908

http://nadlanu.com/pocetna/info/sport/Navijac-reprezentacije-Srbije-izboden-nozem-u-Skoplju.a-154599.301.html

http://pobjeda.me/2012/10/17/zbog-incidenata-na-utakmici-srbija-engleska-u21-reagovao-britanski-premijer/

http://kurir-info.rs/masovna-tuca-mladih-fudbalera-srbije-i-engleske-clanak-462534

http://kurir-info.rs/englezi-ubuduce-nece-u-srbiju-clanak-464402

Вест 2 на порталу РТС-а - линк