Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Протагонисти легализације абортуса у САД признали обмањивање јавности

Велика превара 60-их и 70-их у САД довела до правног прихватања абортуса

17.10.2017.

                Књига „Криза у породици, шта угрожава породичну срећу“ протојереја Александра Иљашенка нам у поглављу „Одговорност за 75.000 абортуса“ доноси веома важне податке који су на жалост занемарени и маргинализовани у медијским, политичким, правним и медицинским круговима, а критично су важни за здравље и квалитет живота савременог друштва.


Наиме, један од оснивача организације за легализацију абортуса у САД (NARAL, National Association for Repeal of Abortion Laws, којa је касније преименована у National Rights Action League) др Бернард Натансон (који је по личном признању одговоран за око 75.000 абортуса), признаје:

1.) Да је крајем 1960-их у Америци око 99,5 % становништва било против легализације абортуса, али они (група NARAL) су послали у медије лажне податке о истраживању јавног мњења према којима је наводно 50-60 % Американаца за легализацију абортуса, што је огромна лаж.

2.) Такође, обманули су јавност САД у погледу броја нелегалних абортуса који се врше сваке године и тај број повећали око 15 пута (са 100.000 на 1,5 милиона) по методу да пуно пута изговорена лаж постаје истина. Број жена које умиру од абортуса су обманом повећали са 200-250 на чак 10.000.

3.) Тврдили су да ће, уколико се абортуси не легализују, доћи до повећања броја нелегалних абортуса; др Натансон признаје да то није тачно.

4.) Тврдили су да нема јасних доказа у погледу тога кад тачно започиње људски живот; али др Натансон је касније потврдио да живот настаје у тренутку зачећа и да нема никаквог биолошког или медицинског скока (нагле промене у развоју) од зачећа до смрти који би се могао назвати почетком живота.

С обзиром да су историјски важне легализације абортуса у СССР-у и СФРЈ спроведене у време комунистичке једнопартијске (анти-демократске) диктатуре и тоталитарног система без слободе у време оштре репресије и масовне ликвидације политички неподобних грађана, ови подаци из САД нам говоре да је и трећа историјски важна легализација абортуса спроведена нелегетимно и неморално што употпуњује постојећу слику о жалосној савременој појави ликвидације деце абортусом.

 

Књига "Криза у породици, шта угрожава породичну срећу"; део књиге скениран; пдф формат 

 

Међународна иницијатива за забрану абортуса - детаљније