Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Шта се догађа са Радисавом Родићем?

Радисав Родић

Народни покрет 1389 изражава озбиљну забринутост за здравље и основна људска и грађанска права Радисава Родића, власника и покретача дневних листова "Курир", "Глас јавности", итд. Хапшење господина Родића је изведено, у тренутку када је његово здравствено стање већ било озбиљно нарушено и непосредно након његовог повратка са тешке операције у иностранству. Како сазнајемо здравствено стање популарног Раје је погоршано. Дуго је полиција боравила у редакцијама Курира и Гласа јавности испитујући финансијско пословање, што је изазвало негодовање јавности. Ова два листа су постали мета Полиције, не због неправилности у раду, већ због своје анти-режимске уређивачке политике. Полиција би требало да се позабави оним листовима који доказано шире клевете (линк) и чији су власници, противзаконито, преко 50 % у иностранству. "Курир" је отет на силу Раји, Глас јавности је уништен, он је тешко болестан смештен у затвор и отада пребива у медијском мраку, а процес против њега је потпуно нетранспарентан. Све ово је једна од слика "европске Србије" односно жалосног стања у коме се налази наша земља од 5. октобра 2000. године. Преносимо једно од ретких јавних обраћања поводом овог случаја:

02.11.2010.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ЈАВНОГ УБИЈАЊА ВЛАСНИКА ,,КУРИРА” И ,,ГЛАСА  ЈАВОСТИ”

 Одбијање судског већа да се укине притвор Радисаву Родићу и одлагање самог рочишта представља недвосмислено дело јавног убијања власника опозиционих листова ,,Курир” и ,,Глас јавности”.

Радисав Родић је незаконито притворен. Радисав Родић се незаконито држи у притвору без суђења и без иједног одржаног рочишта. Радисав Родић је осуђен на смрт без пресуде.

Радисав Родић је враћен у притвор ради извршења осуде.

Радисав Родић је доведен у Суд само ради увида судског већа у његово здравствено стање, односно колико ће  још моћи да издржи у притвору.

Радисав Родић неће још дуго живети. Радисава Родића је судска стража подизала кад је одговарао судији Трешњеву, јер сам није могао да устане. Радисав Родић је судији Трешњеву одговарао у пола гласа, јер није имао ни толико снаге да нормално говори.

Радисаву Родићу  не желе да одвоје поступак од поступка против Векомира Јоксимовића, јер би онда морали да му суде за живота.

Радисаву Родићу су у затвору одузели функцију директора ,,Курир”-а и ,,Глас-а јавности”.

Радисав Родић је у затвору морао  да обећа да се више никад неће бавити ,,медијима и бизнисом”.

Радисаву Родићу су одузета сва људска, уставна и законска права.

Радисава Родића јавно убијају пред целом Србијом.

Враћањем у затвор Радисава Родића су убили.

Сахрана  Радисава Родића биће накнадно објављена.

Србија мирно посматра јавно убијање Радисава Родића.

Када сутра буду дошли по нас, више нећемо имати коме да се обратимо за помоћ.

Уместо читуље, тзв. медији преносе речи судије и џелата: Европа нема алтернативе.

Збогом Рајо, памтићемо те, јер нас очекује иста судбина.

 

                                        Председник Иницијативнног одбора

                                          за оснивање Зелене странке Србије

                                                    Никола Алексић, с.р.