Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Разговор у Народној скупштини Србије поводом иницијативе за државни савез Србије и Русије

12.01.2011.

Представници грађанске иницијативе "Не Европској унији, за државни савез Србије и Русије" упознали су 12. јануара 2011. кабинет председника Народне скупштине Србије са поменутом кампањом. Четворочлана делагација (у саставу: Радојко Љубичић, Миодраг Милосављевић, Борка Миланков и Александар Токовић) разговарала је са шефом кабинета председника Скупштине Душицом Петровић и саветником председника Скупштине Сањом Бојанић-Максимовић.

Разговор је протекао у упознавању представника Народне скупштине са удружењима која су подржала акцију, као и са разним чиниоцима државног повезивања Србије и Русије: економским, културним, правним духовним, заштитом људских права, итд. Наглашен је међународни карактер кампање и то да актери кампање имају већ велико искуство и успех у успостављању међународних веза. Иницијатива, како је закључено, није усмерена ни против кога, већ има претежно афирмативну, позитивну црту. Не желимо изолацију, сукобе и ратове, већ сарадњу, безбедност и уважавање. Поменути су проблеми у образовању које је донела Болоњска декларација, колапс привреде, блокада медија и друге чињенице, које говоре о пропасти европских интеграција.

Представници Скупштине су закључили да је непосредан утисак о удружењу "1389" доста другачији од онога како медији представљају покрет. Разговор је протекао у срдачној и пријатељској атмосфери уз закључак да су европске интеграције добиле алтернативу и конкуренцију пред којом се више не могу затварати очи и која се не може гурати под тепих или дискриминисати. Иницијатива за државну заједницу Србије и Русије тражи равноправност са европским интеграцијама у свим видовима друштвеног, државног и медијског ангажовања.

"Не Европској унији - за државни савез Србије и Русије" - погледајте

Разговор у Скупштини 12.01.2011.  Разговор у Скупштини 12.01.2011.