Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Реформе задају ниске ударце трудницама

12.07.2014.

За око двадесетак дана две вести су узнемириле грађане Србије, а посебно популацију која је веома осетљива и важна за будућност друштва, па тражи посебну пажњу - труднице.

Вечерње Новости су 22. јуна на насловној страни објавиле главни чланак под називом: "Нерођене бебе ће убијати пилулама", а унутра на 8. страни преко целе стране текст на ову тему (линк). Ради се о најави да ће се у нашој земљи регистровати и озаконити употреба таблета које изазивају абортус и тиме се додатно олакшати, банализовати и увећати број убијене нерођене деце у Србији. Чланак садржи нетачне податке који умањују праве размере овог великог проблема, али ипак је добронамеран и конструктиван.

Друга вест је најава Владе Србије да ће се донети нови закон о раду - који је споран и изазвао је оштре протесте синдиката и покушај упада у просторије зграде Владе, итд - који између осталог предвиђа легализовање, допуштање давања отказа трудницама! Ова мера ће још додатно смањити, ионако изузетно мали број трудноћа, јер се младе жене плаше отказа.

Покрет 1389 поново бескомпромисно тражи да се хитно прекине убијање нерођене деце и мајки абортусом, а у складу са канонима Цркве и директним захтевом СА Сабора јавности, због разлога демографских, моралних, медицинских, безбедносних итд. Одлучно се супротстављамо новим предлозима поменутих мера, које би ако се примене ионако катастрофалну демографску статистику Србије још додатно погоршале и гурнуле нас ка литици биолошког нестанка.

Демографија није шала, нити предмет политичких манипулација, нити сме бити колатерална штета реформи осмишљених ван наше државе. Демографија је озбиљна наука, чији глас се мора слушати, као што се глас инжењера мора слушати приликом изградње моста.

Труднице су приоритетна друштвена група која заслужује посебну бригу и привилегије због великих заслуга које имају за друштво и државу. Ако нека друштвена групација мора да поднесе сразмерно већи терет реформи од других, онда су труднице последње које то могу бити.

 

Међународна иницијатива за забрану абортуса - детаљније