Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Рушитељи интегритета Србије

Устав Републике Србије: Члан 8.

Територија Републике Србије је јединствена и недељива.
Граница Републике Србије је неповредива, а мења се по поступку предвиђеном за промену Устава.

Одређене организације и јавне личности, већ дуже времена отворено газе Устав Републике Србије, сувереност и територијални интегритет. Тужилаштво и други правосудни и државни органи, који би морали да реагују и спрече даље понављање криминалних дела и виновнике позову на одговорност - не делују, ћуте, и тиме су одговорна лица ових установа постала саучесници у злочину.

Поменуте организације и јавне личности позвале су 13. новембра Србе у јужној покрајини да изађу на изборе које организује терористичка група из Приштине, која је прогласила "независност Косова" и отуђење од Србије једног дела територије. Ради се о најтежој повреди Устава Србије. Ови избори се организују без одобрења Скупштине и Владе Србије за "Парламент Косова" - установу која је главни стожер рушења суверености, територијалне целовитости и уставно-правног поретка Србије. То што "Парламент Косова" ради је најтежи злочин према важећим правним одредбама.

Хелсиншки одбор за људска права, Латинка Перовић, Миљенко Дерета, Соња Бисерко, Мирјана Карановић, Чедомир Јовановић, Жарко Кораћ, Предраг Кораксић, и др, се боре за добробит "косовског друштва" и отворено руше српско друштво и државу, на описан начин.

Овакво понашање је недопустиво у свакој озбиљној, уређеној, правној, демократској држави. Захтевамо од Уставног суда и других државних органа да спрече наведено деловање и свако слично понашање, а да виновнике изведу пред лице правде. У супротном, можемо очекивати даље разбуктавање политичког, правног, па и оружаног сепаратизма и тероризма и у другим деловима Србије, односно друштвено-правну нестабилност, безвлашће, одметништво, итд. Ако су терористи и одметници јужне покрајине недоступни органима гоњења, то ни у ком случају не важи за оне који се слободно шетају престоницом.

14.11.2010.

 

http://www.beta.co.rs/?tip=article&kategorija=vestidana&ida=2409261&id=&ime=

Subota, 13.11.2010.

Apel Srbima na Kosovu da ucestvuju na izborima

BEOGRAD, 13. novembra 2010. (Beta) - Vise od 100 profesora, politicara i javnih licnosti pozvali su u subotu Srbe na Kosovu da izadju na parlamentarne izbore zakazane za 12. decembar.

"Ucescem na izborima srpska zajednica stice politicku legitimaciju i mogucnost da utice na drustven-politicki zivot Kosova, sto podrazumeva i doprinos izgradnji multietnickog drustva", navodi se u saopstenju koje je Beti dostavio Helsinski odbor za ljudska prava.

U pozivu srpskoj zajednici se istice da koristeci svoje pravo da glasaju i biraju obezbedjuju odgovarajucu reprezentaciju u parlamentu i da na taj nacin postaju aktivan cinilac u donosenju zakona i stvaranju pravnog okvira za funkcionisanje kosovskog drustva.

Poziv Srbima da izadju na izbore uputili su, izmedju ostalih, Aljosa Mimica, Dasa Duhacek, Dubravka Stojanovic, Nikola Samardzic, Vladimir Gligorov, Latinka Perovic, Miljenko Dereta, Sonja Biserko, Mirjana Karanovic, Cedomir Jovanovic, Zarko Korac, Predrag Koraksic, Slobodan Sijan, Aleksandar Popov, Draga Bozinovic, Vladimir Arsenijevic, Nadezda Gace.