Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Саветовање поводом забране абортуса у Москви у Храму Христа Спаса

11.11.2014.

Саветовање ће се одржати 13. новембра у сали Храма Христа Спаса у центру Москве од 12 до 18 часова, а у организационом одбору су Сергеј Чесноков и Владимир Потиха - руководиоци међународне иницијативе за забрану абортуса. Главне теме овог саветовања су: у ком тренутку времена настаје људски живот?; да ли је абортус убиство?; да ли абортусе у Русији треба законски забранити?; при каквим медицинским показатељима треба извршити абортус да би се сачувао живот мајке?, установљење чињеница угрожавања живота мајке при трудноћи; оправданост абортуса у случајевима када није угрожен живот мајке; одговорност за незаконит прекид трудноће; да ли треба забранити производњу, трговину и примену абортивне контрацепције?; разговор о изменама неколико државних закона који се тичу ове теме; питање упрошћавања процедуре усвајања деце; мере подршке материнству.

Форма саветовања подразумева стручне наступе, тематске приказе и слободна обраћања. Радне дефиниције појмова дете и абортус већ постоје. Всеволод Чаплин, један од првих људи Руске православне цркве задужених за друштвена питања подржао је иницијативу забране абортуса.

 

http://pk-semya.ru/meropriyatiya/item/1923-13-noyabrya-2014-g-v-khrame-khrista-spasitelya-sostoitsya-soveshchanie-po-voprosu-zapreta-abortov.html

http://запретабортов.рф

http://zapretabortov.ru

http://prolife-fest.ru/articles/93

Међународна иницијатива за забрану абортуса - детаљније