Насловна О нама Download Везе Контакт

 

7. дан у месецу за животe нерођене деце - 2021. година

7. август: настављена едукација грађана на старој локацији у Улици кнеза Михаила и промоција филма: Unplanned. Тачно је 7 година од како је почела акција: сваки 7. дан у месецу - дан борбе за нерођену децу и против абортуса.

7. јул: подела нових, старих летака у којима се утиче не савест и емоције жена и мушкараца да прихвате Богом дану трудноћу и не изаберу абортус већ рођење детета.

7. јун: лето доноси другачији ритам живота, више опуштености, одмора и путовања, а мање одговорности, стога ми смо поново на улици да подсетимо жене и мушкарце на светињу људског живота и да живот почиње од тренутка зачећа.

7. мај: поново смо на улици у едукативној активности са разноврсним материјалима, са жељом да буде што мање абортуса, а што више рођене деце, прошле 2020. године у Србији је било око 55 хиљада више умрлих људи него рођене деце, што је страшно.

7. април: Благовестна литија - http://1389.org.rs/blagovestna-litija-2021.html

7. март 2021.: није одржано због болести организатора.

7. фебруар. 2021.: Још једна прилика да се осврнемо на демографску ситуацију у Србији која од драматичне полако постаје трагична. Претходне 2020. године је чак 53 хиљаде људи више умрло него што се родило у Србији, а један од главних разлога је велики број абортуса. Ипак, има доста проблема јер многе званичне установе, иако свесне овог проблема, не желе јавно да декларишу абортус као један од узрока беле куге, из разлога који нису транспарентни, а тичу се једним делом и политичког кукавичлука.

8. јануар 2021.: На други дан Божића одржана је петиција за заштиту нерођене деце у центру Београда према традицији 7. дана у месецу, како би младима и свима другима још једном посведочили да људски живот настаје у тренутку зачећа и да је сваки абортус озбиљна и далокосежна одлука коју треба добро промислити. Овог пута 8. дана у месецу, јер је 7. јануара велики празник Божић када смо скоро сви у својим домовима.

 

Међународна иницијатива за забрану абортуса - детаљније