Насловна О нама Download Везе Контакт

Селигер 2008  

Данас (17.07.2008.) у 13 часова полеће авион за Москву. Седамнаест чланова покрета 1389 и других родољубивих удружења ће отићи у Русију где ће бити гости Омладинског покрета НАШИ у кампу на језеру Селигер у близини Москве. Камп Селигер је већ постала традиција у Русији, како за патриотске организације тако и за све појединце и никада не буде мање од пет хиљада људи у кампу, а уједно је и највећи камп на свету и највећи догађај тог типа. Ове године ће бити организован и дан Србије (19. Јула) где ће чланови покрета 1389 у сарадњи са Делијама, Српски Сабор Двери, Избор је наш (Република Српска), Српска Листа (Црна Гора) бити представници Србије, односно Српског народа. Припемљена су предавања о Србији и то по тезама:

* Историја Срба
- Династија Немањића
- Косовски Бој
- Ропство под Турцима
- Српски устанци - 19. век
* Двадесети век:
- Светски ратови
- Комунизам

* Косово и Метохија новог доба (од 1988 до 2008), проблематика Косова и Метохије и геноциди шиптара над Србима.

* Омладина Србије НЕ СПАВА! У оквиру ове презентације ће бити представљене и објашњене акције омладине Србије које се организују у покрете или незваничне групе чије активности изражавају љубав, веру и наклоњеност према Србији као отаџбини.

За сва предавања су припремљене видео презентавије у виду филмова са документарним снимцима (за тезе за које постоје снимци) или исечцима из домаћих филмова као и са обимном базом слика на којима је представљен дати период.
Филмови ће ускоро бити постављени на Интернет и моћи ћете да их прегледате, преузмете...

http://www.youtube.com/watch?v=W48M2mprUEw ...погледајте

За више информација о самом кампу можете погледати сајт Омладинског Удружења НАШИ - овде , а можете и претражити youtube са задатим критеријумом за претрагу "НАШИ НА СЕЛИГЕРЕ" (без наводника"").

 

* ДРУГИ СЕТ ФОТОГРАФИЈА ...погледајте

  

  
docek iznenadjenja u 4 ujutru oko kilometar ispred kampa

  

  

  

  

  
Dan Srbije na Seligeru, 19. jul

  

  

  

  

  

* ДРУГИ СЕТ ФОТОГРАФИЈА ...погледајте