Насловна О нама Download Везе Контакт

 

СЕРГЕЈ ШОЈГУ ПОСЕТИО СРБИЈУ

Београд 03.12.2013. године

Када неки лошије рангирани домаћи политичар жели да подигне себи рејтинг одмах посегне за Русијом. Срби витално угрожени народ из више праваца како споља тако и изнутра, како од странаца тако и од домаћих тајкуна, демократа и социјално одговорних персона хватајући се за сламку спаса повероваће сваком ко се позове на мајку Русију. Наравно изузев јаких парола ту нема ништа.

Русија са својом хиљадугодишњом историјом дипломатије свакако је ту увек била присутна. На жалост, није увек имала коме да се обрати. Најсвежији пример јесте бивша влада бившег председника Бориса Тадића која је до нивоа патологије игнорисала постојање једне такве силе каква је Русија, која је у то време већ далеко била оставила иза себе период (без)влашћа какве случајности једног другог Бориса.

Долазак министра одбране Русије свакако није мала ствар. Сергеј Шојгу је у номенклатури власти Русије високо позициониран и један је од најближих сарадника Владимира Путина. Свакако сам његов долазак у Србију даје Србији одређену тежину па макар то била само куртоазна посета а камоли посета која је резултирала постизањем извесних договора из области одбране. Погледајте линк

http://ruskarec.ru/politics/2013/11/28/sojguov_rad_na_greskama_26563.html

 

Одбрана - погледајте