Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Шетња за Православне и породичне вредности у недељу 16.9.

16.9.2018.

Одржана је "Шетња за Православне и породичне вредности" од саборне Цркве до Храма Светог Саве у периоду од 11 до 12 сати кроз центар града у организацији два Православна нестраначка удружења: Покрета 1389 и удружења "Све у славу Божију". Манифестација са иконом Богородицом Владимирском из Русије уз молитве и добро расположење је одржана без инцидената и икаквих проблема. Битно је да бранимо своје основне верске и друштвене вредности мирно и паметно, ако желимо да опстанемо као народ.

 

Деманти вести Танјуга - погледајте

 

Посебно је провокативно и дрско што геј парада има поново такозвану "куму" (14:25 - Kuma Prajda novinarka Suzana Trninic obratila se prisutnima - https://srbijadanas.com/vesti/drustvo/uzivo-parada-ponosa-u-beogradu-2018-09-16). Кумство је хришћанска религиозна категорија од великог значаја, јер представља посредника у светим обредима крштења и венчања. То што ова манифестација има "куму" је знак провокације, понижавања верника и грубо кршење верских права и осећања.

Спорни детаљи геј параде 2018 - погледајте

 

Фотографије са шетње и Најава скупа:

Званично пријављена и одобрена манифестација

(најава објављена: 10.9.2018.)

Позивамо све који поштују Православље и традиционалну, природну породицу, све који поштују Хришћанско схватање брака, породице и васпитања деце, све који поштују традицију Србије и свих народа који живе у њој, да се придружимо Шетњи за Православне (и) породичне вредности у недељу 16. септембра.

Није планирана једна, посебна шетња, већ спонтано окупљање у малим и средњим групама са иконама, разговори, дружење и шетање у периоду од 10:30 до 20 сати. Београд је престоница Србије и град који је Свети деспот Стефан Лазаревић, син цара Лазара посветио пре више од 600 година Пресветој Богородици, и стога оваквих манифестација треба да буде што више како би се очувала вишевековна култура, традиција и  грађанске вредности.

Тачке окупљања су: стара главна Железничка станица, Трг Славија, Трг Републике и Плато испред Филозофског факултета, као и улице између њих: Немањина, Краља Милана, Коларчева и Васина. Очекујемо да се након недељне Православне Литургије појаве брачни парови са децом, млади и старији суграђани, итд, у радосној шетњи градским улицама са иконама.   

Уколико буде грађана који имају другачија схватања и којима се не свиђа оваква манифестација, молимо све да се суздрже од расправе и свађе са њима и да на провокације не реагујемо – окренимо хришћански други образ. Ово окупљање је мирно и толерантно. Наша смиреност, молитва и доследност су наша победа.
На овај начин се изражава јавно став против дискриминације огромне већине грађана Србије, који имају традиционална и Хришћанска схватања брака, породице и емотивних веза, а којима се повремено ускраћује слобода говора и кретања због промоције „права“ агресивне мањине финансиране и политички подржане из иностранства.

Србија има огромне проблеме са белом кугом и негативним природним прираштајем итд, стога би требало масовно подржати манифестације које подстичу наталитет и проширење породице. Статистика о паду броју ђака првака је крајње забрињавајућа и алармантна.

Видимо се у недељу.

https://srbin.info/2018/09/16/beograd-odrzana-i-setnja-za-pravoslavne-i-porodicne-vrednosti/

http://vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=3&idnovost=113625&Setnja-za-porodicne-i-pravoslavne-vrednosti

https://facebook.com/groups/336325920763/

https://facebook.com/1389jedan389/

Крај шетње у крипти Храма Светог Саве:

 

Други део најаве скупа: