Насловна О нама Download Везе Контакт

 

СПО отворено руши државу

13.12.2010.

СПО, странка која на последњим изборима није прешла цензус, наставља своје деловање на отвореном рушењу државе. СПО се залаже за улазак Србије у НАТО пакт, руководе министарством за дијаспору, преко којег се окреће огромна количина новца наших људи у расејању, где се Вук Драшковић и СПО представљају као велики четници, монархисти и прозападни националисти. СПО тешко омбањује Србе у расејању држећи их у: информативном "андерграунду" и тензијама деведесетих о некаквим мрачним снагама које желе да врате Србију уназад и да је заваде са целим светом, да изазову ратове, али ето Вук Драшковић својом мудром, патриотском политиком то све спречава и поправља углед Србије у свету!? Ово је прича од које већина грађана Србије пада у смех до суза, али на жалост то је прича коју СПО још увек продаје лаковерним и површно информисаним Србима у свету!

СПО и Вук Драшковић су бедне, неморалне слуге злочиначког НАТО пакта и спремни су све да ураде што им Вашингтон и Лондон нареде, па макар то било директно против интереса српског народа. Жалосно је што Вук Драшковић, човек који је каријеру почео као екстремни комуниста и шеф кабинета Мике Шпиљка, а затим је наставио као жестоки четник, равногорац и при томе склон илузијама, демагогији и нераду - сада учи измучене, преварене Србе који се боре за егзистенцију, шта је то: реалност!

СПО и Вук Драшковић отворено газе уставни поредак, државни суверенитет и територијални интегритет Републике Србије. Тешко да се могу наћи тежи злочини од ових у било ком правном систему. На жалост, правосудни органи Србије не бране уставни и правни поредак од оних који га отворено руше парама оних који споља (са запада) отворено раде на уништењу целовитости Србије. Српско правосуђе је паралисано притиском Тадићевог режима и реформом по мери и налогу ЕУ. Републичко тужилаштво гони оне који на миран и цивилизован начин бране сувереност и интегритет Србије. Дакле, главне државотворне вредности су окренуте наглавачке - власт води самоуништавајућу (самоубилачку) политику.

Грађани Србије су, више него иједан други европски народ, због веома тешких година ратова, санкција, хиперинфлације, незапослености, преврата, превара, транзиције, прогона, бомбардовања итд свесни реалности. Али знамо и ко је одговоран за такву реалност. Ко је започео ратове, ко је гласао за увођење санкција, ко нас је бомбардовао, ко је признао независност Косова и Метохије, с ким смо водили два светска рата. Знамо којој вери припадамо и знамо своју историју, поштујемо своју културу, уметност, завет, предања, идентитет, жртве, хероје, песнике, витезове, владаре, задужбинаре, светитеље. Нећемо дозволити да се гази срце Србије и нећемо продати веру за вечеру. Они који покушавају политичким методама да заврше и овере посао, који су радили терористи из УЧК, морају одговарати пред законом.

НЕ ДАМО КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

 

 

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/223159/SPO-Srbija-ne-vlada-Kosovom

SPO: Srbija ne vlada Kosovom

E. B. | 13. 12. 2010. - 00:02h | Komentara: 60

BEOGRAD - Predsednik SPO Vuk Draskovic smatra da trajnog, obostrano prihvatljivog resenja kosovskog problema ne moze biti dok god je na snazi preambula Ustava Srbije, kojom se, prema njegovim recima, negira realnost i stvara lazni utisak da Srbija ima nekakav suverenitet nad Kosovom.

- Sta ce nam ta preambula. Da li nam je potrebna preambula da bi Srbi znali gde je Kosovo i sta je njima Kosovo. Kosovo je za srpski narod bio njegov Jerusalim i onda kada je bilo kratko u sastavu drzave Srbije, i svih onih vekova kada nije bilo u sastavu drzave Srbije, i kada, cak, nije bilo ni drzave Srbije - rekao je Draskovic.

On je ocenio da drzava Srbija u predstojecim pregovorima sa kosovskim Albancima mora da nastupi iskreno i da insistira na brzom dijalogu, a da polaziste treba da bude nestatusni deo Ahtisarijevog plana, koji bi trebalo da bude osnazen nekim resenjima iz plana Z4 za bivsu Republiku Srpku Krajinu.

Lider SPO je objasnio da Srbi na Kosovu moraju tim pregovorima da dobiju garancije Evropske unije da ce biti drzavljani Srbije i imati sva statusna prava drzavljana, ukljucujuci i pravo da ucestvuju na parlamentarnim izborima koje raspise Skupstina Srbije i predsednickim izborima.