Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Срби нису странци на Селигеру

08.08.2011.

Континуитет братске сарадње руског покрета НАШИ (линк) и Покрета 1389 из Србије, као и других родољубивих удружења, се наставља и развија, а један од најбољих примера за то је камп Селигер. Још од 2008. године чланови "1389" и Уједињене српске дијаспоре Евроазије учествују у руском државном омладинском кампу Селигер равноправно са грађанима Русије. Одређене српске омладинске родољубиве организације учествују у Селигеру у времену који је предвиђен само за чланове Јединствене Русије. Овај статус показује да Влада Русије одлично познаје друштвене прилике у Србији и да упркос евро-атлантској оријентацији београдских власти, српски народ се све више окреће ка мајци Русији. Ово такође и показује велико поверење Владе Русије у омладину Србије, као и могућност да се државни односи Србије и Русије знатно унапреде и подигну на доста виши ниво у односу на постојећи.

Сусрети чланова руског покрета НАШИ са младима из Србије на Селигеру и другим местима су увек дирљиви и зраче топлином, ведрином, оптимизмом и радошћу оних који осећају да су пронашли своје најближе и најдраже. На жалост финансијска оскудица са српске стране је утицала да су путовања, заједнички кампови и други облици сарадње и дружења много ређи него што би требали да буду. Верујемо да ће искреност, младост, братска љубав, вера и радост победити шпекулације корумпираних политичара. Србији није место у политичко-економским системима који су у кризи (и распадању) већ у братском загрљају једноверне и једнодушне Русије.

Интернет презентација ДОСААФ-а, Сверуске друштвено-државне организације добровољне сарадње са војском, авијацијом и флотом Русије, доноси заједно приказе Путинове посете Селигеру (Путин је посетио Селигер у време боравка српске делегације) и приказе српских студената на тренажним борбеним возилима на Селигеру. Порука је више него јасна: изградимо заједничку будућност! Захваљујемо на сарадњи организацији Уједињена Србија.

http://dosaaf.ru/events/albums/photo110308/

http://forumseliger.ru

Срби на Селигеру ранијих година - погледајте