Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Србија можда неће преживети још једну револуцију

9.3.2019.

Србија можда неће преживети још један срчани удар, још једну револуцију. Било је много преврата у нашој новијој историји од Карађорђа па на овамо. Свака револуција нам је доносила још горе стање, још већу политизацију друштва и још већу политичку острашћеност, још већу нетрпељивост према неистомишљеницима, а понекад и до физичких истребљења и ликвидација припадника претходне власти: Мајски преврат 1903., комунистичка револуција 1943.; не заборавимо срамно, кукавичко и издајничко изручење државног и војног руководства Хашком трибуналу, после 5. октобра 2000. 

Тешко нам је свима и има пуно проблема у држави, али револуција није решење, она је акт незрелости и лакомислености, да се олако оптужи пар људи као главни кривци за све и да ће након промена све одједном процветати - неће! Потребно је да сви будемо бољи сваки дан да би нам било боље. Потребан нам је мир и постепена изградња државе на свим нивоима уз цивилизован дијалог власти и опозиције и мирне, легалне изборне промене власти. Ако погледамо друге државе бившег комунизма у којима су извршене револуције видећемо да су наступили: велико разочарење, беда, губитак суверености, задуживања, раст неједнакости, пропадање домаће привреде, масовна исељавања, губитак перспеткиве, итд.

Стога 1389 апелује за мир и слогу, посебно у околностима великих проблема на Косову и Метохији. Ко мисли да је бољи, паметнији и способнији од власти нека изађе на изборе. 1389 остаје Православна родољубива нестраначка организација која позива на јединство, веру и мир, на јачање и изградњу државе, на поштовање оних који мисле другачије. Поредак се мора чувати и евентуалном насиљу се власт мора супротставити свим законом предвиђеним средствима. Део народа учествује на демонстрацијама, али многи већи део не учествује.

 

Поредак - антиреволуција