Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Србији требају регрути, а не плаћеници

07.06.2011.

Покрет 1389 НЕ подржава кампању "Буди професионалац" министарства одбране Србије. Ово наглашавамо након пропагандног материјала лажног покрета 1389 са темом "буди професионалац" и других коментара у јавности.

Сматрамо укидање одслужења војног рока, без јавне расправе, безбедносне анализе, финансијске конструкције, стратешко-оперативне припреме, итд - чином велеиздаје. Војска Србије је увек била, и биће, много више од професије, она је света служба отаџбини, народу и слободи. Само у последњих 200 година милиони Срба су дали своје животе бранећи поменуте вредности - са тим нема играња.

Тужна и несрећна кампања НАТО министра Шутановца "Буди професионалац" треба да прикрије још један жесток удар на Војску и систем одбране државе од стране пето-октобарског режима - а то је укидање одслужења војног рока! (снимање спотова је један од највећих успеха министра Шутановца) Укидање одслужења војног рока (линк), односно "професионализација војске" је забијање ножа у груди народу и држави. Срамота је што је реакција јавности бледа. Не само што је овим потезом доведена у питање способност државе да се одбрани у случају (не дај Боже) спољне агресије, већ је и српска омладина у условима велике економске и социјалне кризе (незапосленост, наркоманија, алкохолизам, пад јавног морала, пораст криминала, одлив мозгова, отуђеност, корупција, насиље, животна дезоријентација,...) остала без одслужења војне обавезе, које је многима помогло да пронађу себе у животу, да стану на своје ноге, да се дисциплинују, да одбаце лоше навике, да стекну добре навике, итд. Сада су млади препуштени улици, телевизији, интернету, дилерима дроге и агенцијама које организјују путовања у иностранство ради провода и "брзе" зараде.

Један од званичних спотова из кампање "Буди професионалац" има за подлогу музику сатанистичке аустралијско-америчке музичке групе АЦ-ДЦ! Укидање одслужења војног рока је победа секти које су одмах после 5. октобра почеле кампању "приговора савести" јер им њихова вера не дозвољава да носе оружје.

"Професионализација" војске је у ствари стварање плаћеничке војске, која ради првенствено за новац. Лидери "жутог" режима и не крију да планирају слање наше војске у међународне мисије под окриљем НАТО пакта. Овим кораком се припремају наши младићи, уместо да испуњавају свету дужност одбране своје земље и заштите нејачи свог народа - да учествују у злочиначким, окупаторским, омраженим акцијама Америке и НАТО пакта по свету, са циљем поробљавања малих народа и запоседања њихових природних добара у корист Америке. Овакве мисије су омражене у целом свету, а сви који учествују у њима губе углед и част у међународној заједници. Наша војска не сме да учествује у оваквим окупаторским, злочиначким интервенцијама ради интереса Америке и НАТО.

Забележени су случајеви у Србији (алексиначки округ у првом српско-турском рату, итд) када је одзив на мобилизацију у народу био преко 100 %. Српска војска је у многим биткама кроз историју, у бројним ратовима (не поновило се) састављена углавном од сељака и других обичних људи из народа, успевала да пружи жесток отпор и често потуче много бројније и боље наоружане непријатељска армије: бој на Чегру, бој на Мишару, бој за Лозницу, битка на Церу, Колубара, одбрана Београда, пробој солунског фронта, Куманово, итд. Тада смо задивили свет, па су српским регрутима чак и непријатељи подизали споменике у знак поштовања и уважавања. Српска војска не сме и неће бити банда плаћеника у рукама НАТО ратних злочинаца.

"Образ Београда, наше престонице, мора да буде светао." - мајор Драгутин Гавриловић браниоцима Београда

"1389" захтева повратак одслужења војног рока! - погледајте

Српски регрути разбијају аустро-угарске професионалце на Церу:

Церска битка

Налепница лажног покрета 1389: