Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Украјинска криза и Јанукович

 

На иницијативу САД одржан је 17. априла 2014. у Женеви састанак представника САД, ЕУ, Русије и узурпатора у Кијеву.

  1. Самом састанку очигледно недостају представници легалне власти Украјине, тојест Виктор Јанукович, представници (руског) народа из Украјине, Кина, итд. Сам формат је веома лош у коме је Русија у старту доведена у инфериоран и непријатан положај 3 : 1 и при томе у ситуацију вешто организовану од стране запада, као да САД и ЕУ бране Украјину од агресије Русије што је лаж. Истина је да запад врши агресију на Украјину од 2004. оружаним и неоружаним средствима.
  2. Тражено је у Женеви тог дана разоружавање свих нелегалних оружаних формација, да се свe нелегално окупиране зграде врате легитимним владарима, власницима, да се ослободе све незаконито окупиране улице, тргови  и друга места у Украјини. Детаљније овде:   http://1tv.ru/news/polit/256741  Ово је веома двосмилено: зашто се тако нешто није тражило у време насиља на Евро-мајдану? Овакви захтеви иду на руку екстремистима у Кијеву. Ове захтеве руски народ у Украјини може лако погрешно схватити и заправо је после овог саопштења дошло до првог дистанцирања руског народа у источној Украјини од Москве. 
  3. Путин је јасно подржао руски говорећи народ Украјине. Уместо јасне перспективе да Украјина има само једног легалног председника Виктора Јануковича који је насиљем, убиствима и снајперима на силу отеран и да су нео-фашисти и екстремисти силом заузели власт у Кијеву, као и да народ Крима, Харкова, Доњецка, Славјанска и других региона Украјине легално и легитимно жели да сачува правни поредак и вољу народа изражену на изборима – беспотребно се лансирају псеудо-пацифистичке иницијативе (тојест пристаје на њих) када се ситуација на терену преокренула у корист народа и Москве.
  4. Не мало пута се палило зелено светло из Москве за улазак Украјине и Србије у ЕУ. Зашто?!
  5. Америчко службено правило гласи: нема преговора са терористима. Незаконити узурпатори у Кијеву губе полако сву власт, легитимитет, подршку грађана и државних служби и тону бесповратно у муљ историје. Историја, правни обзири и воља народа јасно говоре да се руши вештачки „Берлински зид“ између Русије и Украјине, да се брише неприродна граница која дели Православне Словене мимо њихове воље. Осим малог броја бирократа у Вашингтону и Лондону, већини света је то јасно и нормално. Повлачи се спонтано природнија цивилизацијска граница по линији верског и цивилизацијског (линија народних култура) разграничења, што значи да Лавов и околина иду ка Европи или где већ хоће, а остатак Украјине, Православни део ка интеграцији са Русијом.  

 

Конструктивна критика савремене Русије - погледајте