Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Улазак Црне Горе у НАТО нелегитиман и нелегалан

29.05.2016.

Потписивање споразума у Бриселу о приступању Црне Горе НАТО војном блоку је нелегитиман, нелегалан и неморалан чин. Пре свега, овакав драстичан потез није потврђен референдумом и стога представља узурпацију власти од стране Мила Ђукановића који је овим потезом уписао себе у ред квислинга. Војни статус земље се не може мењати како то одговара личним интересима диктатора. Који су то морални и политички критеријуми запада за пријем Црне Горе и тиме вероватно оцењивања Мила Ђукановића као демократског и прихватљивог лидера са којим треба потписати овакав савез? Овим се западна војна алијанса дугорочно компромитовала, а то ће време показати.

Приступање НАТО-у је у потпуној супротности са историјом Црне Горе јер је царска Русија била покровитељ и заштитник Црне Горе. Тај акт је и у супротности са чињеницом да је велика већина грађана Црне Горе словенског рода и Православне вере попут Руса, а Русија сматра Нато пакт блоком који је безбедносно угрожава. Чланство у НАТО доноси бројне обавезе уперене против Русије, а такође и непотребне трошкове. Нисмо приметили јавну расправу (нити квалификовану нити грађанску) по овом питању у ЦГ.

Улазак у НАТО додатно компликује и погоршава односе са суседима. То је истовремено и неформални и подмукли услов за улазак ЦГ у ЕУ. Овим се удара на туризам Црне Горе и зараду од туризма јер велики део туриста чине Руси на које ће чланство у НАТО врло неповољно деловати уз могуће препоруке Владе Русије о избегавању летовања у ЦГ.

Улазак у НАТО је и акт колективног понижења и одсуства самопоштовања, гажења достојанства сваког грађанина. Мило Ђукановић жели да избегне оптужбе Италије и сл. за организован криминал и кријумчарења па стога предузима овакве очајничке потезе.

Заиста треба ли даље наводити разлоге за бесмисленост и штетност ове идеје? Да ли људе на власти у ЦГ и НАТО занимају логика, правда и разум? Будимо стрпљиви, па ће Божија правда тријумфовати.

Евро-атлантизам - детаљније

Одбрана - детаљније

 

http://natomontenegro.me

http://blic.rs/vesti/svet/crna-gora-na-pragu-nato-djukanovic-u-briselu-potpisao-protokol-o-pristupu/yppymy7

http://mod.gov.me/ministarstvo

http://slobodnaevropa.org/a/crna-gora-na-korak-do-ulaska-u-nato/27745079.html

http://nato.int/cps/en/natohq/news_128647.htm?

http://pravda.rs/2016/05/19/nista-bez-volje-naroda-crna-gora-usla-u-nato-ali/