Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Вандализам поборника абортуса

9.3.2019.

Група радикалних феминисткиња је почетком марта окачила љубичасту кецељу са латиничним натписом о праву жена на абортус на споменик патријарха Павла испред Цркве Светог Марка на Ташмајдану. 
Тиме су увредиле поглавара Православних Хришћана за кога и највећи противници Србије нису имали речи критике. Тиме су увредиле и све који га поштују, а многи и као светитеља, и све Православне вернике и испровоцирале верску мржњу. Тиме је нанет удар Цркви која је на овим просторима кроз историју много пострадала од разних окупатора и комуниста.

Тиме су ове феминисткиње показале да не познају и не разумеју веру већине грађана већ вековима. Тиме су нанеле штету женама које су наводно заштићене овом вандалистичком и примитивном акцијом. Жалосно је што су велики медији затим позивали ове вандалке да јавно објасне и бране своју акцију. Ко финансира и инструира ову групу?

Да ли је право на прекид трудноће и ликвидирање зачетог детета основно женско право? Да ли смо заборавили да свако дете има два родитеља: маму и тату? Какав модел бездушне женствености нуде ове феминисткиње? Да ли ће жена која ликвидира своје дете бити срећна и лепа? Жена није аутомобил или мобилни телефон који треба да имају спољашњу естетику и функционалност, она је много више од тога - биће које има душу, унутрашњу и спољашњу лепоту, мудрост и доброту, снагу и нежност, разумевање и поштовање, оригиналност и осетљивост. 

Овакав радикални феминизам је контрапродуктиван: он је конфликтан и агресиван; он доводи жене у сукоб са мушкарцима и вером, он нагриза природне и корисне заједнице брака и породице форсирањем интереса само једне стране. Уместо абортуса требало би подстицати и стимулисати рађање и материнство као вредности које доносе добро и женама и мушкарцима, целом друштву, које су нам преко потребне у ситуацији када се око 40 хиљада људи више умре него роди сваке године и када се велики број младих исељава из Србије привремено или трајно.

 

https://telegraf.rs/vesti/beograd/3039423-ovo-su-sva-obelezja-muskarcima-koja-su-dobila-ljubicaste-kecelje-sa-provokativnim-natpisima-bura-oko-spomenika-u-beogradu-se-ne-stisava-foto

https://blic.rs/vesti/drustvo/organizatorka-akcije-ljubicaste-kecelje-objasnila-zasto-su-zenski-pokreti-na-spomenik/e1kj8v3

 

Међународна иницијатива за забрану абортуса - детаљније