Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Велика провокација поборника абортуса

08.09.2014.

За време јавне изложбе Међународне иницијативе за забрану абортуса 7. септембра (у оквиру "Иницијативе 7/25" која има Благослов патријарха Иринеја) дошло је до велике провокације! Група од око 100 људи непознатог порекла дошла је на Трг Републике и извела контра-скуп у корист абортуса! Били су веома добро организовани и кретали су се без речи прво у колони у облику велике змије и тада су прошли између наших табли са иконама, постерима и фотографијама провокативно прекидајући тиме изложбу, а затим су формирали полукруг држећи натписе, од којих су неки били веома вулгарни и примитивни.

Задржали су се око 2 сата на Тргу Републике и при томе ометајући изложбу, али су их активисти Иницијативе за забрану абортуса потпуно игнорисали, грађани су их обилазили, гледали изложбу и затим давали потписе за забрану абортуса. Провокатори, видно разочарани су почели да се разилазе у малим групама оставивши своје транспаренте на земљи. Затим је дошла градска чистоћа, покупила транспаренте и бацила у канту за смеће.

Групица полицајаца је деловала веома збуњено, звали су појачање али оно није дошло из одређених разлога!? Очигледно да су провокатори добро организовани и да имају подршку делова система јер нико није приведен нити слично због инцидента који су направили на легалном јавном скупу. Једна девојка из групе за абортус је рекла да је дошла из Америке на српском језику са северноамеричким нагласком.

Пошто су остали углавном ћутали и немо ходали и држали транспаренте поставља се питање: да ли је у овој групи провокатора био иједан грађанин Србије? Да ли је то група страних држављана под протекцијом САД и ЕУ која се спрема да изведе геј параду ускоро у Београду, па им је ово дошло као генералана проба? Очигледна да неко веома моћан стоји иза њих.

Борци против абортуса су овај пут однели победу иконама, молитвама и смирењем, а тим методама треба наставити рад и убудуће.

Јавили су се и организатори провокације, феминисткиње и комунисти "Маркс 21"; ево и њихових фраза и идеологије са лажима и клеветама као прилога друге стране јавној расправи:

http://femtechs.wordpress.com/2014/09/11/ni-drzavu-ni-boga-blizu-jajnika-moga/

http://marks21.info/izvestaji/zajednickom-borbom-protiv-gazenja-zenskih-prava

http://cyberwanderlustblog.wordpress.com/2014/09/08/prilog-nepostojecoj-debati-o-abortusu/

"Feministicki Flash Mob at B92": https://soundcloud.com/l001oo/feministi-ki-flash-mob-at?utm_source=soundcloud&utm_campaign=share&utm_medium=twitter

Видео снимак инцидента:

На почетку изложбе подршку су јавно дали угледни београдски свештеници: старешина храма Светог Саве на Врачару отац Радивој Панић и архијерејски намесник Драгомир Убипариповић:

Ево провокатора након осипања у преполовљеном саставу:

Грађани достојанствено дају подршку забрани абортуса:

Они су отишли, а папире су оставили на асфалту:

На крају најбољи епилог :)

Још неколико потеза метлом ...

 

 

Званични плакат изложбе. Коме то смета?