Насловна О нама Download Везе Контакт

Видовдански марш 2007. године

 

покајнички, ходочасни и хуманитарни марш вере и воље
ВИДОВДАНСКИ МАРШ 2008

www.vidovdanskimars.com

Организациони одбор: vidovdanskimars@mail.ru   

* ЗА БОГА И СРПСТВО!

 

промо спот из 2007., аутор Жељко Марјанов:

 

 

 

Видовдански марш 2007. године

Поштовани,

   Част нам је да Вам представимо јединствени ходочасни и хуманитарни подухват, ВИДОВДАНСКИ МАРШ 2007. године. Видовдански марш представља покајнички пут одабране групе српских родољуба, који намеравају да се пешке упуте ка Косовској Митровици и да пут даље наставе ка Газиместану, ако сигурност учесника марша, од Косовске Митровице до Газиместана буде гарантована, од стране УНМИК-а  и КФОР-а.

Жеља нам је да на том, за  све Србе најсветијем и најславнијем месту, на сам Видовдан, 28. јуна, одамо пошту и поклонимо се Светом Кнезу Лазару, Милошу Обилићу и свим косовским мученицима и јунацима, пострадалим за Крст часни и Слободу златну, бранећи своју отаџбину, Eвропу и цео хришћански свет.

   Марш ће кренути из Београда, 14. јуна 2007. године, испред Храма Светог Саве, у 10 часова. Током наредних 14 дана, учесници марша проћи ће кроз више српских градова и места (Крагујевац, Младеновац, Кнић, Рашка, Топола, Краљево, Лепосавић, Косовска Митровица) и обићи неке од највећих српских светиња (Жича, Студеница, Бањска).

   Осим ходочасног, марш ће имати и хуманитарни карактер.У свим местима, кроз која се пролази, биће организовано прикупљање хуманитарне помоћи, за најугроженије српске средине на Косову и Метохији. По завршетку марша, на Видовдан, 28. јуна 2007. године, сва помоћ ће бити предата представницима Српске Православне Цркве, с циљем даљег дистрибуирања онима, којима је она наjпотребнија.

   Као искреног, часног и несебичног родољуба, позивамо Вас да у оквиру својих могућности помогнете остварење овог племенитог подухвата.

С поштовањем

САБОР СРБСКА СЛОГА

Организациони одбор Видовданског марша 2007. године
Телефон: 011/344 9853 уторком, четвртком, суботом и недељом од 10-18
Пријаве и обавештења нон-стоп: 063/847 1806
E-mail: vidovdanskimars@mail.ru
Интернет адреса: www.srbskasloga.org
Адреса: Дубљанска 10, Задужбина Гојковић    11000 Београд

Број жиро рачуна: 205-101159-27
Прималац: ФСН
Сврха уплате: Видовдански марш