Насловна О нама Download Везе Контакт

 

 

Шта се стварно дешава у Војводини?

          Вести српских медија одавно више личе на цртани филм него на објективно извештавање. Шта се стварно дешава у Војводини? Како јављају активисти Покрета 1389 из Темерина и Бачке Тополе, ојачало је деловање екстремне организације „64 жупаније“. Влада Србије, иначе потпуно толерише деловање мађарских и других нацистичких група, а српску омладину, која не жели разбијање своје домовине, назива неонацистима!?

          На јавним местима се продају мајице са географском картом 64 жупаније. Појавили су се аутомобили са латиничном ознаком „В“ (Војводина) и натписом „независна Војводина“ или „република Војводина“. Потези нису случајни, поклапају се у великој мери са догађајима на Косову и Метохији током 90-их година.

          На згради општине у Суботици појавиле су се заставе: Војводине, Мађарске, Ватикана и Србије!? Северно од Новог Сада српски народ је у дефанзиви. Срби су навикли од претходних режима да трпе анти-српке тенденције у Војводини и не обраћају се више властима, јер су превише пута изневерени.

          Промењени су називи неких улица у Бачкој Тополи, тако да су уместо досадашњих српких, сада нова мађарска имена. Следећи пример јасно говори о тешком положају Срба под режимом Тадић-Цветковић: 20-огодишња девојка Српкиња се јавила на конкурсу за радно место у новоотвореном тржном центру Мерктора; обавила је разговор с послодавцем, који је следећег дана девојку позвао телефоном и рекао да није добила посао - јер не зна мађарски језик!?

          Потребно је знатно веће и озбиљније ангажовање установа и удружења српског народа, да би се овакво стање поправило.

 
14.12.2009.

пропаганда сепаратизма - пасош Војводине