Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Вратимо мајци дете!

06.12.2010.

Ходочасници из Остружнице, Добановаца, Јакова, итд, и Покрет 1389 су 5. децембра посетили три манастира и донели хуманитарну помоћ породици Андрић у Краљеву. Уручена је материјална и новчана помоћ Милени и њеном троипогодишњем сину Звездану. На жалост, због веома лошег финансијског положаја, Милена је била принуђена да шестомесечну ћерку Сенку преда, посредством социјалне службе Краљева, на старање хранитељској породици. Трагедија је што је мајка морала да се одвоји од своје бебе, а још је жалосније што се то догодило, јер је Милена веома сиромашна, без прихода самохрана мајка. Миленина животна прича погодила је и потресла групу која је дошла прохладног децембарског поподнева у Краљево да је посети и уручи хуманитарну помоћ. Потрудили смо се да помогнемо Андрићима да плате кирију и купе огрев за зиму, као и да имају за основне животне потребе, свесни да је та помоћ само привремена.

Срећом у групи од око 50 људи нашло се оних који су одмах понудили да Милени обезбеде смештај у Београду, други су понудили стално запослење, трећи да ће помоћи у здравственој заштити, а наћи ће се и помоћ за административна питања како би Милена остварила примања која јој припадају од државе. Група која је посетила Андриће ће се потрудити да им помогне у најважнијим животним питањима, а на првом месту да се Милени обезбеди легално, стално запослење (уредно пријављено код надлежних органа) и пристојан смештај, тојест стабилно, дугорочно решено стамбено питање, како би комисија социјалне службе одобрила да се ћеркица Сенка врати својој мајци и брату. Ова питања треба решити што пре, како би се мајци вратило њено дете.

Сматрамо да је срамота целе Србије што има људи који умиру од глади, али и случаја да се мајци одузима дете због сиромаштва. Цела Србија треба да се ангажује и побрине да оваквих трагедија не буде више, а да се унесрећенима помогне да живе са достојанством. Помозимо да се мајци врати дете! Сви који желе да помогну самохраној мајци Милени Андрић да реши своја основна животна питања и спремно дочека комисију социјалне службе, која одлучује о томе да ли ће јој ћерка бити враћена, могу позвати број телефона: 064 902 1312.

 

 

 

Поклоничко-хуманитарна акција 5. децембра 2010. године је започела раним јутарњим поласком из Београда и светом божанственом литургијом у манастиру Боговађа. Затим смо се поклонили светињама манастира Вујан, непознатом светитељу и Часном Крсту који је израдио патријарх Павле након чудесног исцељења. Трећи манастир је трон српких помазаника, монарха - Жича, где смо се поклонили стојећем Крсту краља Александра Обреновића, недавно враћеном из Немачке.

манастир Боговађа  манастир Боговађа

манастир Вујан  манастир Жича

манастир Жича  манастир Жича