Насловна О нама Download Везе Контакт
Не ЕУ, за државни савез Србије и Русије

Вратимо сувереност грађанима

30.01.2011.

            Сувереност по Уставу Републике Србије припада грађанима, што значи да ниједан државни орган нема право да доноси уставотворне одлуке уместо народа, тојест да се понаша према народу као да је малолетан. Тренутно је опасно угрожена сувереност Србије као државе, али не само то – већ су и остаци националне суверености узурпирани.

Покрет 1389 и још 29 организација су за два месеца показали домаћој и међународној јавности да су препознали отуђеност и нарушавање суверености. Задатак је сваког грађанина да се потруди да врати сувереност у своје руке – уколико се не будемо борили, постаћемо робови у својој отаџбини, што се већ у знатној мери  и остварује.

Председник Србије Борис Тадић и Влада Мирка Цветковића су узурпирали сувереност Србије од грађана и приписали је себи, па тако износе у свету ставове за које нису овлашћени и који прекорачују њихове ингеренције. Председник и Влада воде преговоре са органима Европске уније о приступању Србије ЕУ, а да при томе немају подршку грађана за тако нешто. Без обзира на истраживања које говоре да преко 50 % грађана Србије не жели улазак у ЕУ, без обзира на 418 дана свакодневног протеста против уласка Србије у ЕУ и НАТО (овај протест је  насилно, противправно забрањен), без обзира што ЕУ и њене државе чланице отворено угрожавају сувереност и територијалну целовитост Србије (признање Косова и Метохије, и сл), итд, републичке власти не одустају од промоције страначког програма као сведржавног. Овакво противправно, ненародно и антидржавно понашање је недопустиво.

Кампања „Не ЕУ, за државни савез Србије и Русије“ између осталог има за циљ да сувереност врати грађанима Србије, од којих је на силу отета и додељена председнику и влади. Велики је проблем и то што се преношење (отимање) српске суверености није зауставило на републичким политичким органима, већ се преноси даље на Брисел и Вашингтон, који су ментори, управници марионетске несамосталне власти у Београду. Овакво отимање и преношење суверености се мора зауставити! Сувереност припада народу, не само на унутрашњем, већ и на спољнополитичком плану! То значи да о уласку или неуласку Србије у ЕУ не могу одлучивати председник ни влада, већ народ на референдуму! Кампања за државни савез Србије и Русије уважава владавину права и вољу народа, стога захтевамо да се сувереност врати законитом власнику, а то су грађани, тојест народ, који има право и одговорност да одлучује о својој судбини, тојест да  изабере: Европску унију или државну заједницу са Русијом.