Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Неопходна јавна расправа о геј паради

Многе организације у Србији воле да се ките епитетима "демократска", "европска" и сл, али када се појави неки друштвени проблем, онда више воле да буду "ефикасне". У Србији од 5. октобра 2010, године није покренута ниједна јавна расправа. Сви разговори који су вођени били су дијалог истомишљеника на режимским или западним медијима (других скоро и да нема), али правог сучељавања мишљења, аргумената, докумената и теорија, разговора озбиљних људи на супротним позицајама није било! Власт је једноставно свој програм и своје ставове прогласила државним, а свакога ко мисли другачије често прогласила фашистима, екстремним снагама, ултранационалистима, итд.

Геј парада је још један од озбиљних друштвених проблема, који евро-унијатска власт покушава да реши "преко колена", силом, наметањем, декретима, обзнаном неконтролисаног председника Тадића. Наравно, суштина је да је геј парада један од услова из Брисела за улазак Србије у ЕУ, а то што нас нико није ни питао да ли желимо у ту ЕУ је посебан проблем. Властодршци по питању геј параде заступају ставове који немају никакво упориште међу грађанима. Ради се о томе, да режим мора испуњавати диктате из Вашингтона, Лондона и Брисела како би добио редовно следовање кредита од пар милијарди долара годишње за одржавање на власти, као што наркоман мора да учини све што му дилер каже, уколико жели да добије редовно следовање дроге, која га одржава у наркоманском животу, тојест зависности.

Захтевамо да се покрене озбиљна јавна расправа по питању геј параде! Да се одрже бројни округли столови, конференције, ТВ и радио дуели присталица и противника геј параде уз истраживања јавног мњења, студентске трибине, мишљења социолога, психолога, директне разговоре са грађанима на јавним местима, итд. Једино тако се може доћи до демократског и цивилизованог решења, кроз процес који би активирао цивилно друштво и показао високу политичку културу и зрелост грађанства. Насилно наметање геј параде апаратом полицијске принуде, јавним претњама и застрашивањима, мењањем закона по дневнополитичким потребама, медијском цензуром, итд - показује само да је власт после 5. октобра објективно гора од режима који је заменила.

Комшинице, шта ви мислите о геј паради?

јавна расправа о геј паради

Детаљније о геј паради - погледајте