Насловна О нама Download Везе Контакт

 

За сувереност и целовитост

"1389" се залаже са уједињење родољубивих друштвених снага око два основна, државотворна начела: суверености и (територијалне) целовитости. Овај модел може послужити и за образовање нове републичке владе, која би требала што пре да замени тренутни режим Тадић - Цветковић, можда најгору власт у историји Србије. Влада Тадић - Цветковић је доказала своју неспособност, своју анти-државну евро-унијатску политику, а кап која је прелила чашу је повлачење резолуције у УН и предлагање новог акта, који су највећи сепаратисти у Приштини означили као погодан "независном Косову", а уједно је нанета велика штета међународном угледу Србије.

Политика "и Косово и Европа" пропада, па долази до великог раздвајања друштвене, политичке и културне сцене на два велика пола: а) на оне којима су Косово и Метохија, тојест државна сувереност и територијална целовитост важнији од уласка Србије у ЕУ, и б) оне којима је улазак Србије у ЕУ важнији од очувања јужне српске покрајине, тојест од суверености и целовитости. (ова два блока ће се временом све више диференцирати, а разлике међу њима појачавати)

Уз прву групу, за сувереност и целовитост, су: Устав Србије, међународно право, Православље, велики део света, већина грађана Србије, српске историјске вредности и традиције, универзална етика, итд. Уз другу групу су: НАТО пакт, косовски терористи, централни органи ЕУ, ММФ, сепаратистички покрети, геј покрети, НВО финансиране са запада, (про)западни медији, итд.

Око платформе суверености и целовитости би требало да се окупе све патриотске и државотворне снаге, којима је стало до бољег живота свих грађана Србије, опоравка уништене привреде, враћања међународног угледа Србије, итд. Времена нема за губљење, треба кренути у преговоре, договоре, јавне акције и кампање са циљем да снажна, праведна и слободна Србија победи евро-унијатске паразите и пијавице који су нашу отаџбину бацили на колена, а сада се спремају да јој ампутирају руке и ноге. Србијо, врати се Богу и себи!