Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Заједничка резолуција
поводом кризе у Црној Гори

12.1.2020.

Пружамо потпуну подршку Митрополији Црногорско-приморској Српске православне цркве и митрополиту Амфилохију и истовремено сматрамо да је закон против основних верских слобода и права донет по хронологији Христовог Страдања (издаја, одрицање, хапшење, осуда од четвртка увече до петка ујутру) неуставан, бесправан, нелегитиман и у супротности са основним принципима савремене цивилизације. Циљ закон је да буде (бес)правни основ за крађу и отимање манастира, храмова и светиња.

Закон су осмислили и спровели људи који основне ствари о вери и Православљу не практикују, они који се изјашњавају као некрштени атеисти и сл. Ово је покушај успостављања тоталитарне државе која све сегменте друштва држи под контролом и терорише све који мисле другачије и покушавају да сачувају и изнесу своје верске и друге ставове.

Закон против верских слобода (усвојен 27.12.2019. у 2 ујутру) је чин агресије државе на цркву и религију са циљем крађе и фалсификације идентитета и као такав треба да забрине сваког верника и сваку верску заједницу у Европи и свету.

Он је још један атак на српски народ са циљем да се уништи све што је српско у Црној Гори, кривотвори  и створи нова нација, нова култура, нов идентитет, нова црква, нова историја тако што ће се на украденом и отетом ставити усијани жиг лопова као доказ да је то његово од дана крађе, а да се стварање отете вредности и њено чување и неговање вековима не рачуна ни за шта.

Након НАТО агресије 1999. године, иста екипа на челу са Хавијером Соланом је организовала претварање Савезне Републике Југославије у Србију и Црну Гору и затим референдум и осамостаљење Црне Горе 2006. Овај сепаратистички захват није легитиман, јер на референдуму није гласало око 90% грађана тадашње државе Србије и Црне Горе који живе у Србији  и који су већински против отцепљења.

Затим следе признање независности Косова и Метохије и улазак у НАТО пакт. Следећа логична фаза у овој антисрпској саги је поменути закон против верских слобода (ноћ 26/27.12.2019.). Шта је следеће?

Црногорски језик не постоји, то је само дијалект српског језика који се од варијанте која се говори у југозападној Србији разликује много мање него што су провинцијске варијације у другим језицима. У Америци се говори енглески језик, а не амерички језик.

Област Црне Горе има право на независност, али не и да присваја српску духовну и културну баштину и  да се понаша дискриминаторски и агресивно према онима који себе сматрају Србима и не желе да мењају свој идентитет према политичким трендовима и притисцима.

Званичан попис са почетка 20. века у Црној Гори јасно указује да је 96% становништва српско, а да Црногораца као националности нема уопште. Уколико ћемо измишљати националности и уситњавати етнос, национ – томе краја ниђе нема.  

Велика је (историјска, генерацијска) грешка што нису истражени, осветљени и објављени злочини комунистичке партије и једнопартијског тоталитарног диктаторског Титовог система против српског народа у Црној Гори који су страшних размера према бројности и методама спровођења.

Залажемо се за поновно уједињење Србије и Црне Горе, две земље већински: једног народа, једног језика, једне вере, једне Цркве. Не треба да постоји граница између нас. Око заједничког живота у једној државној кући се можемо и требамо договорити као људи и браћа. Престоница заједничке државе може бити и у Црној Гори, а највиши државни руководиоци заједничке државе, наравно, могу бити из Црне Горе. Нико не треба да се боји да ће бити подчињен било коме или искоришћен од било кога. Потребни смо једни другима и ко нам је пречи него једни другима? Параноичне теорије о великосрпском национализму и хегемонизму одговарају највише онима који желе несметано да наставе да се баве организованим криминалом на локалном и регионалном нивоу.

Захтевамо излазак Црне Горе из НАТО пакта, јер је важна одлука о приступању северноатлантској алијанси донета без референдума, нема подршку грађана Црне Горе, у супротности је са историјским вредностима и слободарском, неагресивном, неокупационом, неколонијалном традицијом Црне Горе и не одговара никако интересима становништва Црне Горе.

Такође, захтевамо повлачење признања независности Косова и Метохије од стране власти Црне Горе, јер та одлука нема никак(в)о упориште у народу, нарушава добросуседске односе, није потврђена референдумом, охрабрује распиривање сецесионизма и тероризма у региону и шире, итд. 

 

Српски народни покрет Избор је наш Бања Лука - http://plebiscitrs.org

Покрет родољуба отаџбине и дијаспоре Род - https://srpskirod.org

Све у славу Божију - https://sveuslavuboziju.rs

Српски светосавски покрет

Покрет 1389 - http://1389.org.rs

Сорок сороков, Русија (писмо подршке) - https://soroksorokov.ru