Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Зашто забранити абортус?

7.10.2017.           

Има људи којима идеја забране абортуса звучи као ограничавање жена у стеченим правима. Да ли је заиста тако? Понекад привид заварава: привидно се Сунце окреће око Земље, а у ствари је обрнуто. Разумна (рационална) анализа чињеница указује на важне агументе.   

1. Абортус угрожава психо-физичко здравље жена. Медицинска истраживања показују да абортус знатно повећава ризик настанка рака дојке, рака материце и рака грлића материце. Пост абортивни синдром укључује бројне непријатне и дуготрајне психичке патње због ликвидације сопственог детета. 

2. Абортус у многим државама, укључујући Србију, односи животе више од половине зачете деце, што драстично смањује број рођене деце и чини да природни прираштај државе буде (изразито) негативан (у Србији је око -  (минус) 40.000 годишње!) што је за државу са мање од 10 милиона становника катастрофално.

3. Абортус убија дете у утроби мајке. Шта има горе од убијања невиног, незаштићеног детета? Етичка вредност абортуса је непојмљиво ниска и мрачна. Пошто је последица и круна женске трудноће рађање детета, новог човека, то нема сумње да је и биће у утроби жене, мајке (у свим фазама од зачећа) живо дете, жив човек кога нико нема право да убије (абортира).

             

Међународна иницијатива за забрану абортуса - детаљније