Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Не дамо светиње

Косова и Метохије и Црне Горе

2020

Српски народ се данас налази у врло тешкој ситуацији у многим областима: Косово и Метохија, Црна Гора, Хрватска, итд. Политичке структуре у овим подручјима, често уз подршку западних центара политичке, економске и медијске моћи, врше на различите начине разноврсне притиске на српски народ, угрожавајући му идентитет, културу, традицију, историјске вредности, веру и светиње. Све што смо вековима градили у миру са вером у Бога и својим рукама, данас покушавају да нам одузму и фалсификују. Слога нам је преко потребна, као хлеб насушни. Уколико будемо пасивни и себични, нећемо опстати. Где је угрожен и један Србин или његов дом или имање или храм то је аларм за све Србе у свету и цео српски народ и државу Србију да помогнемо свом брату или сестри, да би сутра и мени неко могао помоћи, уколико затреба, а требаће. Један Хришћанин као ниједан Хришћанин, каже стара пословица.

Стога, позивамо вас на државотворни сабор: 17. фебруара за Косово и Метохију и Црну Гору, на дан проглашења независности наше јужне покрајине од стране албанских сепаратиста 2008. године. Уједно, наравно, пружамо пуну подршку нашем народу и Цркви у Црној Гори у дивном и племенитом настојању да се на цивилизован начин заштите наше светиње од државне конфискације. Будимо сложни и истрајни да бисмо опстали.

Позивамо вас на Трг Теразије, 17. фебруара у 18 сати.

Говорили су на скупу: Предраг Ђоковић, козачки мајор, Свесрпски козачки савез, проф. др Миленко Бодин, удружење Студенички круг, Петар Ракочевић, председник удружења Студенички круг, Радојко Љубичић, председник покрета 1389.

Заједничка резолуција поводом кризе у Црној Гори

Црна Гора

Косово и Метохија

плакат у већој резолуцији

 

 

 

(најава објављена 27.1.2020.)