Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Ево саопштења које директно доказује да Блиц користи бестидне клевете у својој политичко-пропагандној кампањи против владике Артемија. Цена једног оброка у народној кухињи на Косову и Метохији није 750 динара како Блиц пише, већ 75 динара! Упоредите наредно саопштење са чланком Блица (последњи пасус) под насловом: "SPC istrazuje tajne racune vladike Artemija" ...очигледно да медијска артиљерија Европске уније може неограничено и некажњено деловати против националних и Православних мета, у времену транзиције и интеграција.

среда, 17. фебруар 2010.
Саопштење НВО "Мајка девет Југовића"

Поводом информација које се појављују у дневној штампи у вези злоупотребе новчаних средстава прикупљених за потребе народних кухиња на Косову и Метохији, осећамо моралну одговорност да обавестимо јавност о чињеницама везаним за овај немили случај.

НВО „Мајка девет Југовића“ ради још од 2000. године и захваљујући акцији „Један смс за један оброк“ успели смо да оформимо четири народне кухиње, које функционишу свих ових година и у којима се хране социјално најугроженији Срби на Косову и Метохији. По благослову Епископа Рашко-призренског, новац прикупљен за народне кухиње уплаћиван је на епархијски жиро-рачун, а не на посебан жиро-рачун НВО. Средства за наше потребе су подизана из благајне Епархије, а НВО је редовно подносила извештаје Епархији и донаторима о утрошеним средствима.

НВО „Мајка девет Југовића“ у последње време није био дозвољен пуни увид у стање жиро-рачуна и износ средстава за потребе народних кухиња. Отуда се појавила сумња, и не само у нашем НВО, да долази до одливања средстава за неке друге потребе, што је убрзо истрагом Комисије Св. Архијерејског Синода и доказано.

Наше четири народне кухиње и даље раде са благословом Администратора Епархије Епископа Атанасија и прехрањују 1200 људи. Тренутно се ради на отварању и пете кухиње у гњиланском крају. Користимо прилику да напоменемо да цена једног оброка по особи није 750 динара, као што су неки медији грешком објавили, већ 75 динара.

Позивамо наше донаторе и све људе добре воље да због ових немилих догађаја не престану са помагањем народних кухиња и српског народа на Косову и Метохији јер је Св. Арх. Синод благовремено предузео све мере да заштити фонд који је прикупљен за народне кухиње и тиме сачува морално достојанство наше НВО и целе наше Епархије.

Наша НВО се нада да ћемо у наредном периоду уз подршку наших донатора и верног народа успети да оправдамо њихово пуно поверење.

Председница НВО „Мајка девет Југовића“ Светлана Стевић

http://raskoprizrenska.blogspot.com/2010/02/blog-post_4834.html

НВО "Мајка девет Југовића"