Насловна О нама Download Везе Контакт

 

(Четврта) Благовестна литија за забрану абортуса (2017)

За светост материнства, лепоту рађања и радост живота

Деца немају цену!

Како се борба између живота и смрти деце развија и распламсава све је мање места за неопредељене и неутралне ставове и људе - ћутање у овом случају делује као кукавичлук или чак саучесништво. Деца Србије - грађани Србије и деца грађана Србије пролазе и даље кроз врло неизвестан и страховито тежак и опасан период трудноће у државно-здравственом систему Србије где имају, на жалост, много већу шансу да буду убијени (абортирани) него рођени. Закон њихове невине дечије животе врло слабо штити, а друштво је (у овом случају) сурово према беспомоћнима и незаштићенима. Време је да се то промени!

Кренимо сви у четврту Благовестну литију за светост материнства, лепоту рађања, радост живота и забрану абортуса. Патријарх Иринеј је поново благословио ову духовну манифестацију. Важно је да скренемо пажњу јавности и државним руководиоцима на највеће проблеме, а масовно ликвидирање деце у време трудноће је можда највећи грех са читавим спектром трагичних последица по цело друштво. Србија стари и изумире, зато што се насилно онемогућава зачетој деци да се роде и угледају светлост дана и постану пуноправни грађани Србије са правом на живот, које, на жалост, немају док живе у стомаку својих мајки.

Духовни програм на велики празник Благовести (7. априла) започиње у Саборној цркви у 9 сати ујутру Светом Литургијом, а после Литургије креће литија (око 10:30) ка Народној скупштини ради саборне молитве за забрану абортуса и наставља се ка Храму Светог Саве.

 

7 апреля 2017 г. в центре Белграда вокруг Скупщины - парламента Сербии по благословению Патриарха Сербского Иринея прошел 4-ый Благовещенский крестный ход за запрет абортов ("За забрану абортуса!"). Координатор Международного движения "За жизнь!" Сергей Чесноков вручил организатору крестного хода Радойко Любичичу икону "Сретение Пресвятой Богородицы Праведной Елисаветой" и рассказал о ее смысле и о прошедшей в этом году международной акции "Начало жизни":

 

Гостовање на радиу Слово Љубве: За светост материнства за лепоту рађања! - линк (звучни запис емисије)

 

 

Благовестна литија 2016. године - погледајте

Благовестна литија 2015. године - погледајте

Благовестна литија 2014. године - погледајте

Међународна иницијатива за забрану абортуса - детаљније

abortus.rs