Насловна О нама Download Везе Контакт

http://www.bh-news.com/bs/index.php?option=com_content&view=article&id=6783:haris&catid=2:regija-i-svijet&Itemid=4

Srbija: Sprijeceno odrzavanje akcije "Srecan 11. jul, dan oslobadanja Srebrenice" (VIDEO)

Sunday, 11 July 2010 17:06

Policija danas nije dozvolila simpatizerima desnicarskih udruzenja "Nasi" i "Srpski narodni pokret 1389" da u centru Beograda organizuju akciju pod sloganom "Srecan 11. jul, dan oslobadanja Srebrenice".

U MUP-u Srbije kazu da je razlog za zabranu promjena sadrzaja najavljene akcije, javlja RTS.

Nekoliko simpatizera ovih organizacija danas se u 13.00 casova, kako su najavili, okupilo na centralnom beogradskom trgu Terazije, medutim MUP Srbije je odlucio tokom prijepodneva da zabrani skup.

Ucesnici skupa su usmeno na licu mjesta obavijesteni da im okupljanje nije dozvoljeno, nakon cega su ih policajci legitimisali i nalozili im da se razidu.

Policija je privela jednog od ucesnika skupa, koji je na sebi imao majicu sa fotografijom haskog optuzenika Ratka Mladica, i oduzela zastave i propagandni materijal.

MUP je organizatorima prvobitno odobrio samo postavljanje standa i dijeljenje propagandnog materijala, ali je u meduvremenu doslo do promjene sadrzaja te akcije i zato je odluceno da se ona zabrani.

Udruzenja "Nasi" i "1389" jutros su najavili da ce na skupu u centru Beograda postaviti pult sa promotivnim materijalom, i da ce gradani moci da se fotografisu sa posterom generala Ratka Mladica u prirodnoj velicini.

 

повратак на претходну страницу - овде