Насловна О нама Download Везе Контакт

 

 

24. МАРТ 2010: МОСКВА-БЕОГРАД-БАЊА ЛУКА

Проглашен српско-руски савез

Коначно! После две године сарадње српских и руских родољубивих удружења, заједничких активности, сусрета, путовања, уз дозу несигурности и оклевања, након бројних искушења и правних усаглашавања, подигнути љубављу и утврђени Православном вером, 24. марта, тачно 11 година од почетка НАТО бомбардовања и обесних убистава и злочина над српским народом без казне и кајања од стране агресора – проглашен је српско-руски савез Мост!
Географска удаљеност није нас зауставила. Истовремено у Москви, Београду и Бања Луци, уз тужно присећање на невине српске жртве од стране западних бездушника, одлучно дижемо глас и јасно објављујемо целом човечанству, да је српско-руско братство неразрушиво, да је свето и благословено, и да ће, верујемо, потиснути мрачне тоталитарне евро-атлантске интеграције.
Сабор је у Београду, пред неколико стотина грађана, који су се окупили упркос гвозденој медијској блокади, након интонирања химни Србије и Русије, отворио и благословио отац Александар из Руске православне цркве. Затим су бројни говорници уз поему Јазикова, речи Достојевског, пророчанства о Европи светог владике Николаја и друго, потврдили отаџбинску енергију која живи у нашем роду и гори у нашим душама.
Печат проглашењу су дала деца која су уз химну Покрета Наши и косовске песме спонтано заиграла и тиме потврдила да живот побеђује смрт и да невиност побеђује бруталну, бесловесну силу. Очекујемо да власти Србије и Русије прате пут којим срчано корачају омладине два братска народа.

чланице савеза:

Русија: Омладински демократски антифашистички покрет НАШИ, Србија: Свесловенско књижевно друштво, Студенички круг, Уједињена Србија, Српска народна одбрана у отаџбини, Покрет 1389 + Двери српске (уговор о сарадњи), Република Српска: СНП Избор је наш

Проглас српско-руског јединственог савеза МОСТ (на српском и руском) - погледајте

Београд:

24 .март 2010.  24. март 2010.

детаљнији извештај из Београда - погледајте

Москва:

Москва 24. март 2010.  Москва 24. март 2010.

погледајте детаљнији извештај из Москве - 1. део акције - 2. део акције и 3. део акције

Бања Лука:

24. март у Бања Луци  24. март у Бања Луци

детаљнији извештај из Бања Луке - погледајте

Најава сабора: 24. марта 2010. године, на Тргу републике у Београду, одржаће се јавни скуп, у оквиру здруженог међународног обележавања 11 година од НАТО бомбардовања. Такође, подвући ће се јасна решеност велике већине грађана, да улазак Србије у НАТО војни пакт није разумна могућност. Подсетићемо се на агресије НАТО пакта према Југославији и Републици Српској и жртве које смо претрпели, не ради освете и мржње, већ ради историјске свести и правилног расуђивања данас.

Позивамо сва родољубива удружења и све слободарске појединце, да присуствују овој манифестацији и тако посведочимо трајно опредељење српског народа, да поштујући своју и туђу слободу, кажемо јасно НЕ окупационом војном савезу. Чланице српско-руског патриотског савеза "Мост" обележавају годишњицу НАТО бомбардовања у Москви, Београду и Бања Луци, а уједно се обележава две године успешне сарадње и промовише и формално међународна асоцијација.

плакат за спомен 24. марта 2010.

за детаљнији приказ плаката кликните - овде

Злочини НАТО пакта 1999. године - погледајте

Министар Шутановац за НАТО пакт - детаљније

Евро-атлантизам - детаљније

НАТО плаћеник    НАТО пирати

протест 24. марта 2010. у Београду

http://www.kosovofront.ru/article.php?nid=31473

http://www.srpska.ru/article.php?nid=13708

са Православном вером у Бога.