Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Вест на Радио Београду, која у трећем делу, садржи неистиниту вест која повезује Покрет 1389 са акцијом: "Срећан 11. јул, дан ослобађања Сребренице":

http://www.radiobeograd.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=37120&Itemid=90

КОМЕМОРАЦИЈА У СРЕБРЕНИЦИ

11.07.2010 14:14

Председник Србије Борис Тадић изјавио је  на комеморацији поводом 15. година од злочина у Сребреници да никада неће одустати од трагања и хапшења оних који су криви за тај злочин. Као председник Србије нећу одустати од трагања за преосталим кривцима и ту пре свега мислим на Ратка Младића", рекао је Тадић новинарима пошто је положио венац у Меморијалном комплексу у  Поточарима. Он је додао да је 11. јул изузетно тежак дан за породице настрадалих, али и за све људе на простору бивше Југославије. Ово је трагедија бошњачког народа, али и свих људи који су живели на простору бивше Југославије", рекао је председник Србије.   Тадић је рекао и да ова страница историје не може да се затвори све док не буду осудјени сви они који су за то криви. На улазу у Меморијални комплекс председник Србије се сусрео са три мајке жртава ратног злочина у Сребреници које су му рекле да им "много значи што је данас дошао у Сребреницу".

 Амерички амбасадор Чарлс Инглиш, који предводи америчку делегацију на комеморативном скупу у Поточарима, прочитао је поруку америчког председника Барака Обаме у којој се наводи да је света дужност да се памти шта се десило у Сребреници и спречи да се злочин понови. Високи представник у Босни и Херцеговини Валентин Инцко рекао је да је дужност да се установи истина и да они који су учествовали у злочину буду кажњени. Шеф дипломатије Француске Бернард Кушнер је рекао да не треба мислити на освету, већ да је потребна толеранција и политика која ће водити БЕ и ХА напред.
За то има наде, јер су овде дошли представници многих земаља медју којима и председник Србије Борис Тадић", рекао је  Кушнер на комеморацији у Поточарима.

Најављена акција "Срећан 11. јул, дан ослобадјања Сребренице", у организацији удружења "Наши"` и "Српског народног покрета 1389", у центру Београда, забрањена је због мењања њеног садржаја, речено је  у Министарству унутрашњих послова .С обзиром на то да је скуп најављен у 13 сати код ресторана Касина на Теразијама, због кратког времена, одлука о забрани организаторима ће, како наводе у МУП-у, бити саопштена усмено. МУП је организаторима првобитно био одбрио само постављање штанда и дељење пропагандног материјала, али је, како се објашњава, у медјувремену дошло до промене садржаја те акције и зато је одлучено да се она забрани.

http://www.radiobeograd.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=37120&Itemid=90

повратак на претходну страницу - овде