Насловна О нама Download Везе Контакт

 

(друга) Шетња за Православне и породичне вредности 2019

(објава: 25.8.2019.)

Друга шетња за Православне и породичне вредности је успешно изведена 15. септембра, са 2 до 3 пута више учесника у односу на овакву шетњу 2018. Већина учесника су млади који показују да познају добро вредности Србије и да су спремни да их афирмишу и заштите на културан и достојанствен начин.

Најава:

Позивамо све људе добре воље на другу Шетњу за Православне и породичне вредности у недељу 15. септембра након Литургије (Литургија почиње у 9 сати, а шетња око 10:30) од Саборне Цркве до Храма Светог Саве. Породица коју чине тата, мама и деца (са сродницима), која постоји већ хиљадама година у свим народима и цивилизацијама и која једина обезбеђује биолошки опстанак је угрожена у 21. веку са више страна. Србијом хара бела куга, превише је абортуса, развода бракова, отуђености, депресије, сукоба генерација и младих који су напустили земљу или планирају да је напусте ускоро. Ако Србија нема економске могућности, као неке друге државе, а то бар можемо да сачувамо поштовање према породици и да је заштитимо.

Стога, позивамо вас на другу (неполитичку и нестраначку) шетњу и молимо да понесете Православне иконе, да поведете чланове породице и пријатеље, да не заборавите на добро расположење и оптимизам, да прошетамо престоницом коју је деспот Стефан Лазаревић, син кнеза Лазара, посветио Пресветој Богородици пре више од 6 векова. Ако се сами не будемо бринули за децу, породицу, веру и достојанство - ко ће то учинити уместо нас?

прва Шетња за Православне и породичне вредности 2018 - детаљније

Детаљи са шетње 2019:

 

постер у високој резолуцији