Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Вакцине

19.4.2020.

Обавезна вакцинација је неприхватљива

Покрет 1389, као друштвена невладина организација, је спреман да у свим редовним и ванредним условима сарађује са државом на свим пословима од општег и јавног значаја и користи. То се односи и на пандемију вируса Корона. Осим у једном. Никако не можемо препоручити и прихватити вакцинисање, а још мање обавезну вакцинацију. Разлога је много.

1. Довољно је сетити се лажне пандемије грипа Н1Х1 из 2009. године и мрачне коруптивне колаборације СЗО и великих фармацеутских корпорација, којима је на првом месту профит.

2. Вакцине су средства која имају дугорочан или трајан ефекат на људски организам и људско здравље. Уколико је дошло до грешке у производњи вакцине последице су непоправљиве, тојест иреверзибилне.

3. Да би се обновили поверење грађана према вакцинацији потребно је да домаћи институт Торлак обнови рад у пуним капацитетима и да он буде суштински самостална установа, која сарађује са сличним иностраним центрима, али не прима средства од њих и не зависи у раду и одлучивању од њих.

4. Не смемо дозволити злоупотребе епидемије и ванредног стања ради завођења мера које немају подршку грађана, које нису неопходне и које угрожавају здравље. Морамо се понашати рационално и трезвено и у време великих искушења и не губити главу, не дозволити панику и хистерију.

5. Битан је став стручњака из ове области, али већине стручњака, а не посебно изабраних медијских експерата који се баве пропагирањем терапија са својим интересом. Пре доношења квалитетне одлуке, по било ком питању, прво треба сакупити ауторитете из дате области, дефинисати главне ставове, прикупљати аргументе за и против, а затим непристрасно одлучити.

6. Колико је реално дуготрајан ефекат вакцине, с обзиром на познату особину вируса грипа да мутира? Потребно је дуго времена да се развије и тестира вакцина против једне врсте грипа (респираторне инфекције), а затим да се вакцине обезбеде и дистрибуирају, а у међувремену вирус је вероватно мутирао и наилази нова епидемија измењеног вируса који може бити резистентан на постојећу вакцину.

7. Уколико дође до масовне вакцинације са индицијама да је обавезна, онда захтевамо да се прво јавно вакцинишу чланови владе и скупштине са члановима породице (децом, итд) пре него што се вакцина масовно дистрибуира.

8. Постоји јасна корелација масовне вакцинације деце и пораста оболевања од аутизма. Аутизам је нова болест које је раније била врло ретка или је није ни било. Са процентуалним, статистичким растом броја вакцинисане деце долази и до пораста процента деце која болују од аутизма. Удружења родитеља деце оболеле од аутизма (и породице) у Великој Британији добијају велику компензацију (неколико стотина хиљада фунти) уз услов да потпишу уговор да неће у јавност износити детаље о вероватним узроцима болести своје деце.

Вакцине против вируса Корона су неприхватљиве. Испитивање нове вакцине и редовним условима траје најмање 5 година, а у условима епидемије или пандемије најмање 6 месеци. Вакцине имају врло дуготрајно и озбиљно дејство на људски организам и свака грешка се веома скупо плаћа. Када су у питању вакцине углавном нема поправног испита. Ризик је превелики, а људи и народи су драстично изгубили поверење у вакцине одавно, а посебно након афере и скандала са вирусом грипа Н1Х1 из 2009. када је Светска здравствена организација прогласила глобалну пандемију а затим је проглашена обавезна вакцинација, што је требало да донесе милијарде долара мега фармако корпорацијама произвођачима вакцина. На крају се испоставило да се ради о обичном вирусу грипа, а да је све друго део велике корупције, манипулације медијима, политичке демагогије, панике у неким друштвеним круговима, итд. Тада су француски лекари одбивши да се (обавезно) вакцинишу и да друге (обавезно) вакцинишу дали својим храбрим поступком велики допринос победи истине и здравог разума против скупог и врло ризичног експеримента са вакцинама. На жалост, за једну деценију људи у свету су постали слабији, мање храбри и подложнији манипулацијама од стране медија, политичара и "друштвених" мрежа. Реалне везе међу људима су ослабиле, а тиме и способност друштва да се одупре разним притисцима.

Посебно се супротстављамо сваком облику притиска на државе, фирме и појединце у погледу вакцинације. Колико год да се она предлаже као важно и корисно средство зарад побољшања имунитета, то ипак мора бити ствар личног избора. Међународне организације, здравствене и политичке, немају право да уцењују државе итд са претњом санкцијама или ускраћивањем редовних принадлежности због одбијања обавезне вакцинације. Грађани и државе имају право да изаберу методе лечења и превенције које сматрају пригодним и корисним и исто тако да одбију оне које сматрају штетним или ризичним.

 

Политика: Нано-чипови у телима грађана да се сузбије корона вирус

Новак Ђоковић против обавезне вакцинације (1) (2) (3)

Leading coronavirus vaccine development uses cells of aborted babies

Правом против обавезне вакцинације

Политика: Само петина грађана жели да се вакцинише

Разуман приступ вакцинама

http://vakcinainfo.org (Удружење грађана за необавезну вакцинацију)

http://pravonaizbor.rs (удружење Право на избор)

Ligue Nationale Pour la Liberte des Vaccinations

https://lifesitenews.com/mobile/news/experimental-vaccine-death-rate-for-israels-elderly-40-times-higher-than-covid-19-deaths-researchers

Aborted Fetal Cell Use in Vaccines: https://preciouslife.com/blog/115/precious-life-covid19-vaccine-leaflet-references/

Ковид пропуснице неуставне и противзаконите

Australia closed

 

вирус Корона

Проф др Драган Мандарић нас подсећа, да се не заборави:

“… Pretpostavljam da prilican broj ljudi ne pamti proglasenje vanrednog stanja u Srbiji, zbog pandemije respiratornog korona virusa tipa AH1N1, u novembru 2009. godine. Tada je, taj isti gospodin, Predrag Kon, predsednik tadasnje Radne grupe za borbu protiv pandemije izjavio da ce broj obolelih u Srbiji biti veci od dva i po miliona i da je, zbog toga, potrebno vakcinisati celokupno srpsko stanovnistvo lekom Tamiflu. Predlozio je nabavku SEDAM i PO miliona doza tadasnjem Ministarstvu zdravlja. Narucena su 3 miliona, a avansno placeno 850.000 doza. Na osnovu preporuka sadasnjeg epidemiologa Branislava Tiodorovica, a tadasnjeg predsednika tenderske komisije za nabavku vakcina, kupljene su, naravno, skuplje vakcine svajcarske firme Novartis, umesto jeftinije doze, takode svajcarske firme Glakso Smit Klajn. Umesto 3 miliona gradana , vakcinisano je svega 149.882 ljudi., a ostalo je unisteno i baceno. Umesto dva i po miliona tesko zarazenih, hospitalizovan je svega 6021 pacijent. Umrlo je 137 ljudi. Od toga vise od pola na respiratorima. Vakcina, koju su trazili i odobrili za uvoz veliki strucnjaci, gospoda Kon i Tiodorovic, pri tome je bila zdravstveno veoma opasna i nedovoljno ispitana, narocito decja, lazna split vakcina, zabranjena u vecini zemalja koje zaista brinu o svojim gradanima. Tu decju vakcinu su takode odobrila oba navedena gospodina. Od 16 tada vakcinisanih trudnica tom vakcinom 11 ih je rodilo decu sa znacima autizma. Ovo su cinjenice koje lako mogu da se provere. Potpuno ista ekipa danas iznosi iste sarlatanske zakljucke, prognoze i naredbe, radeci iskljucivo za interese velikih korporacija. Ko je sve tu jos umesan, pretpostavljam da vec znate i sami. Opasne su igre u pitanju, vrti se veliki novac, nema tu mnogo brige za slabije i zato… Cuvajte se…”

 

Павле Зелић, Агенција за лекове:

"Желимо да апсолутно будемо сигурни да су користи далеко веће од ризика, да ризици буду апсолутно познати и да онда идемо у другу, трећу фазу испитивања", навео је Павле Зелић из Агенције за лекове гостујући у Београдској хроници.

Према његовим речима, истраживачи у овим околностима скраћују период испитивања вакцине и да је раније за испитивање било потребно и више од деценије, а да се сада говори о периоду од 12 до 18 месеци.

https://rts.rs/page/stories/ci/Коронавирус/story/3131/koronavirus-u-srbiji/3932105/koronavirus-vakcina-testiranje-pavle-zelic.html

 

Неумесна шала Предрага Кона (на конференцији за штампу поводом вируса Корона у време када је мислио да су микрофони искључени) (пренето са фејсбука): (Господине Кон) Нису то "они побили оне", већ су они убијали нас. Велика је разлика између концентрационог логора Сајмиште и Сајма код Мостарске петље. То што се праве паралеле између немачког и усташког концентрационог логора Сајмиште и привремене болнице за заражене вирусом Корона је жалосно. То само доприноси одбојности према мерама против вируса. На жалост, код нас је култура сећања на геноцид који смо претрпели током Другог светског рата на ниском нивоу чак и код оних који себе сматрају елитом.

https://facebook.com/100022169753738/videos/668641240551528/

Бахатост Предрага Кона: "Ви када бирате вакцину – бирате заштиту, а ако не бирате вакцину бирате заразу"... http://politika.rs/scc/clanak/476835/Kon-Neka-se-niko-ne-iznenadi-ako-bude-kaznjen-u-basti-kafica

Кликните на амблеме за крупнији приказ:

 

 

 

вести са фејсбука:

2. децембар у 22:15 · Подељено са Јавно Након оваквих дрских и криминалних изјава врло могуће да ће број људи у Србији који желе да приме вакцину бити и мањи од једне петине. Шта значи "неутралисати" "антивакцинални покрет"? Хапшења, прогони, отпуштања, ликвидације или ...? Ко то треба да спроведе и по чијем налогу? Да би смо сви примили вакцине и били срећни? Цитат: Како за „Политику” истиче др Драгослав Поповић, стручњак за имунизацију и консултант Економског института: ... "Србија већ има антивакцинални покрет и то би требало неутралисати јер ћемо имати проблема."

http://politika.rs/scc/clanak/468033/Samo-petina-gradana-zeli-da-se-vakcinise?fbclid=IwAR2CwdDy_tqgctdVCxd-gZvCRX6PVFCmf1TxNdhUxhptGalpjR7qwjIqmhk