Насловна О нама Download Везе Контакт

 

 

Кандидатура за чланство у ЕУ правно ништавна и нелегитимна

диктатор Тадић

          Народни покрет 1389 скреће пажњу домаћој и међународној јавности да је председник Републике Србије Борис Тадић, драстично прекорачио Уставна овлашћења и охоло узурпирао власт покушајем да Србију примора на чланство у Европској унији.
Борис Тадић није Србија! Даље толерисање обмана и узурпације доводи у питање опстанак Србије као суверене државе. Поручујемо Борису Тадићу да нећемо дозволити улазак Србије у Европску унију без референдума, који би показао да је већина грађана за приступање ЕУ. Приступање Европској унији, нарочито после примене Лисабонског споразума 1. децембра 2009. године значи губитак суверености, а у нашем конкретном случају највероватније и губитак територијалне целовитости, тојест губитак Косова и Метохије. Одлуку о уласку Србије у Европску унију не могу донети ни Тадић ни Скупштина Србије ни Влада ни бриселска бирократија већ једино народ на референдуму!
Борис Тадић покушава да сувереност која по Уставу Србије припада народу, одузме народу и припише себи, тојест да он сам одлучује о будућности Србије. Неће проћи господине Тадићу! Неће моћи! Узалуд су покушаји да се забрани Покрет 1389 и сви други који критички говоре о европским интеграцијама и евро-унијатској власти.
Срамна је изјава премијера Цветковића да приступање ЕУ осликава начела „solidarnosti i uzajamnosti“ а при томе не показујући ни мало солидарности  и узајамности према Србима на Косову и Метохији које окупациони ЕУлекс и албански терористи тероришу.
Борис Тадић „pruza garancijе da ce Srbija biti clanica EU“ а при томе не питајући народ (по Отпорашкој девизи „народ је стока“) да ли жели у ЕУ. Заиста велика и отворена ароганција! Даље Тадић сам признаје да европске интеграције имају мало упориште  у Србији речима: „mali broj politickih organizacija i lidera podrzavao ratifikaciju SSP-a.а затим у противречности сам са собом тврди: „postoje i oni koji ne zele da nasa zemlja postane clanica EU, mada zbog vecinskog misljenja u nasem drustvu to ne smeju da kazu“; Борисе Тадићу, Покрет 1389 је 416 (четири стотине и шеснаест) дана организовао свакодневне мирне протесте на Тргу републике против уласка Србије у ЕУ и НАТО док их твој режим није забранио, а два представника ухапсио на по 10 и 30 дана!
Реченицом: Sve cemo uciniti da nasu zemlju dovedemo do punopravnog clanstva u EU Тадић јасно објашњава своју идеологију и спремност да се одрекне Косова и Метохије.

Подсећамо Бориса Тадића:

  1. Кључне чланице ЕУ су у два светска рата убиле милионе Срба на зверске начине,
  2. Кључне чланице ЕУ су нас бомбардовале 1999. године и нису показале нимало жаљења због тога,
  3. Кључне чланице ЕУ су 1999. године након бомбардовања окупирале Косово и Метохију и даље држе Космет под окупацијом, од 5 окупационих зона 4 држе чланице ЕУ,
  4. Велика већина чланица ЕУ су признале независност Косова и Метохије,
  5. Скоро све чланице ЕУ су уједно и чланице НАТО пакта,
  6. Најодговорније послове безбедности ЕУ обавља ратни злочинац Хавијер Солана,
  7. Ваш Министар одбране Шутановац и сарадници Чедомир Јовановић и Вук Драшковић снажно лобирају за улазак Србије у НАТО,
  8. Земље ЕУ пружају заштиту терористима УЧК и подржавају их на положајима приштинске власти,
  9. Све фашистичке и нацистичке земље европског континента из времена Другог светског рата, савезници Хитлеровог Трећег рајха - данас су чланице Европске уније,
  10. Наши лажни "савезници" Британци (чланови ЕУ) су 1944. године на највећи Православни празник - Васкрс, бомбардовали велике српске градове, на једној од бомби је писало: "Срби, срећан Ускрс".

Правни саветници Покрета 1389 почели су писање свеобухватне тужбе Уставном суду Републике Србије и другим надлежним установама, против Бориса Тадића, због злоупотребе службеног положаја, кршења Устава, обмањивања јавности, итд.

Текст захтева који је предала "Србија" (тојест Тадић):

У име Републике Србије, у складу са чланом 49. Уговора о Европској унији, имамо част да поднесемо захтев за пријем у чланство ЕУ, истиче се у документу који ће председник Србије Борис Тадић данас у Стокхолму предати шведском премијеру Фредрику Рајнфелту, чија земља председава Унијом.

"Меморандум Владе Републике Србије, у вези са подношењем захтева за пријем Републике Србије у чланство ЕУ, који прилажемо, одражава општи друштвени консензус у погледу европске оријентације Републике Србије и њеног чланства у ЕУ", истиче се у овом документу који су потписали председник Тадић и премијер Србије Мирко Цветковић.

 

Протестно писмо Шведској амбасади (и другим установама) - погледајте

Кандидатура за ЕУ оспорена на 11 језика - погледајте

Тадићеве изјаве можете погледати овде и овде

"жути" министар Шутановац за НАТО пакт! - детаљније

Поступак пред Уставним судом; оцена уставности - погледајте

Евро-атлантизам - погледајте

 

Владика рашко-призренски и косовско-метохијски Артемије у интервју листу Данас 06.01.2010. о кандидатури Србије за ЕУ и о ЕУ уопште:

Србија је предала кандидатуру за улазак у ЕУ. Шта ће то, према Вашем мишљењу, значити за решавање косовског питања?

- Само нову замку и ништа више.

Да ли, како многи сматрају, Црква треба да се изјашњава о европским интеграцијама Србије? Како коментаришете чињеницу да се однос СПЦ према европским интеграцијама у јавности различито доживљава, од оцене да је врх Цркве евроскептичан до тврдњи да је подлегао захтевима секуларних власти?

- Свакако да треба да се изјасни, јер од тога зависи успех њене духовне мисије у православном народу српском. Кроз европске интеграције настоји се да се измени духовни идентитет нашег, у сржи, православног народа, да се еванђелске и духовне вредности замене „европским вредностима“ које су углавном антиеванђелске и паганистичке, да уместо Светосавља завлада јеретички екуменизам и безбожни глобализам. Улазак у Европу није повратак у Едемски врт, него улазак у кошмар у коме ћемо нестати. Различитост односа појединаца у СПЦ према европским интеграцијама могуће је схватити и објаснити само на основу личне слободе сваког појединца, па и епископа и његовог духовног настројења.

Шта подразумевате под „европским вредностима“ и због чега су оне супротстављене еванђелским вредностима, имајући у виду колико Црква инсистира на хришћанским коренима Европе?

- То је све оно што модерна Европа нуди човеку и човечанству уместо Христа Господа и Његовог светог Еванђеља. Пођимо редом, макар неколико корака. Демократија схваћена на западни начин: право наметања силом својих принципа, схватања, вере...  борба за „људска - мањинска права“, под чијим се геслом намеће, толерише и промовише сваки грех и безакоње, чак до „параде поноса“; права на некажњено бомбардовање и злостављање других народа под видом хуманизма, као што је био случај с НАТО бомбардовањем Србије, наметање демократије силом у Ираку, Авганистану... наметање силом уједињења свих хришћана - екуменизам, глобализам... Могуће је ређати у недоглед. Све те „вредности“ су по својој суштини супротстављене еванђелским вредностима из простог разлога што се Европа одметнула од живог Богочовека Господа Исуса Христа и потонула у паганизам најцрње врсте. Шта све Европа данас не обожава, шта све није прогласила за своје божанство коме се усрдно клања и коме беспоговорно служи. Европа је некада имала хришћанске корене док је православно веровала и исповедала Богочовека Христа као свога Бога и Спаситеља. Потонувши у јерес папизма и протестантизма, Европа се одвојила од свог хришћанског корена и кренула да служи људској похоти и људској памети. За Европу нема спаса ни спасења док се кроз покајање не поврати својим хришћанским  коренима, очуваним и сачуваним у светој Цркви православној. Што пре то учини, утолико боље за Европу и за цео свет.

 

Милица Ракић

летак за масовно умножавање

 

ЕУ? не, хвала!